Hvordan at få testet for Bipolar sygdom

06/03/2010 by admin

Bipolar lidelse, som plejede at blive kaldt manic-depressive sygdom, er karakteriseret ved tilbagevendende humørsvingninger af mani og depression. Hyppigheden og varigheden af episoder, alder af debut og sværhedsgraden af stemninger varierer. Den konstante faktum er, at bipolar lidelse er en svær, kompleks og livslang sygdom der ofte løber i familier.

Instruktioner

• Før du kan få testet for Bipolar lidelse, du skal først genkende symptomerne.

Til maniske episoder, kan du opleve en forhøjet glade humør eller en irritabel vred humør. Du kan have en øget energi og aktivitet niveau, herunder taler og risikovillighed. Du kan også udviser impulsive aktivitet og faldt søvn.

Depressive episoder, du kan have et tab af energi og nedsat aktivitet. Manglende evne til at koncentrere sig eller træffe beslutninger kan faktor. Føle sig skyldig og ulykkelig er fælles. Du kan have mindre interesse i livet. Ændringer i søvn og appetit er normen.

• Start til at indsamle data, så snart du genkende symptomerne. Holde styr på når hver maniske og depressive episode begynder, hvor længe hver episode varer, og enhver biologisk eller miljømæssige begivenheder, der kan have udløst mood-swing. Rekonstruere tidligere forekomster af humørsvingninger. Indsamle en familie historie. Måske har en slægtning lidt af depression, mani eller en anden psykisk sygdom.

• Find mentale sundhedstjenester. Gå til enten en klinik eller en individuel psykolog eller psykiater. Hvis du kan få en henvisning fra din familie læge, sygeplejerske, socialrådgiver, eller religiøse rådgiver. Store universiteter, der har medicinske centre er et andet godt sted at kigge for læger eller klinikker. Du vil finde links i afsnittet ressourcer for mapper af hjælp i nærheden af dig.

• Gøre og holde en aftale med en psykiater eller psykolog. Tålmodigt samarbejde, ærligt besvare vurdering spørgsmål og give så mange oplysninger som muligt.

• Søge hjælp hvis i krise. Hvis din adfærd er ude af kontrol - eller hvis du føler dig selvmordstanker--straks finde en ven, familiemedlem eller mental sundhedsprofessionel. Du kan også vælge at gå til en skadestue.

Tips & advarsler

  • Ikke ignorere dine symptomer. Ikke vente for længe med at søge hjælp.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com