Lav rest kost for Crohns & Colitis sygdom

04/12/2010 by admin

Det er logisk at antage, at fordøjelsessystemet sygdomme som Crohns og colitis er forårsaget af kost, men det ikke er tilfældet. Kost er ikke årsagen, og ændre kosten er ikke en kur, men det kan have en indvirkning på symptomer. Én indstilling anbefales i nogle situationer er en lav-rester kost.

Hvad er rester?

Lav-rester kost er undertiden benævnt en lav-fiber diæt, selv om de to diæter er ikke præcis det samme. MyIBDCentral bruger Harvard sundhed publikationer definition af restkoncentrationer. Lægeligt, er rester solid indhold, at når de lavere tarmen, hvilket er noget, der ikke er blevet fuldt fordøjet. Fiber findes i fødevarer som hele korn, frø, nødder, tørrede frugter eller grøntsager og frugt skind udgør størstedelen af denne rest. Generelt, en kost, der indeholder mindre end 10 g fiber dagligt er normalt betragtes som lav-fiber.

Teori

Normalt, ville en sund kost være høj i fiber og med masser af væsker til at holde tarmen fungerer normalt. Under flare-ups af inflammatorisk tarmsygdom, dog, kan patienter skiftes til en lav-rester kost til at begrænse mængden af ufordøjet eller delvist fordøjet mad til at nå de lavere tarmen. Dette giver tarm til hvile og helbrede.

Fødevarer for at undgå

Mange af de fødevarer skal undgås er normalt tænkt som gode valg for en sund kost. Undgå bønner og linser som proteinkilder, og holde sig væk fra nødder og frø eller fødevarer, der indeholder frø. Undgå tørrede frugter, rosiner, og bær samt fuldkorn. Holde korsblomstrede grøntsager til et minimum, hvis du spiser dem på alle, herunder broccoli, blomkål, rosenkål og kål.

Lav-rester fødevarer

Trods begrænsningerne er mange fødevarer passende for en kost, lav-rester. Beriget raffineret hvidt brød eller boller, hvide ris, og raffineret pasta og nudler er tilladte kornprodukter. Der findes også lav-rester frugt og vegetabilsk valg. Vælg frugtsaft bortset fra svesker, æblemos, meloner som honningdug, cantaloupe og vandmelon druer, ferskner eller dåse frugt cocktail. Grøntsagsjuice er et godt valg, samt kartofler (ingen hud) og bud eller godt kogte grøntsager som grønne bønner, salat, svampe, grønne eller røde peberfrugter, squash, zucchini, salat, gulerødder og selleri. Få protein fra fisk, æg, soja og mørt kød.

Forholdsregler

Tjekke med din læge før du begynder en lav-rester kost for specifikke anbefalinger. Ikke alle lav-fiber fødevarer er gode valg; for eksempel, mælkeprodukter og kaffe er lav i fiber, men kan stimulere tarmen. Spørg din læge hvis du skal tage et vitamintilskud, især hvis du er på en diæt, lav-rester i en længere periode.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com