Hyfer øjeninfektion

07/30/2010 by admin

Hyfer øjeninfektion

Blandt de mest alvorlige af øjet er infektioner dem, der forårsages af hyfer svamp. Patienter med denne betingelse kræver normalt omfattende langsigtet behandling for permanent skade ikke medfører. Ordentlig pleje af kontakt linse brug er et skridt i forebyggelsen af dette problem. Personer bør også udvise forsigtighed og udnytte øjenbeskyttelse, når de arbejder alt for med enhver plante, især udendørs.

Hyfer

Hyfer er en fælles svamp. Mens det ofte ses i form af græsplæne svampe, modnes det oftere aldrig til denne fase. Denne svamp er således mere udbredt end de fleste mennesker er klar over. Hyfer spreder sig nemt og er ikke begrænset til et bestemt miljø. Bortset fra vokser på planter, kan det spredes gennem objekter og leve på dyr.

Hornhinden

Et sted hvor hyfer kan overleve er det menneskelige øje. Det kan spredes gennem hornhinden og ofte er opdaget i dybe lag af øjet. Hyfer celler forårsage betændelse i øjet, og læsioner udvikler normalt. Diagnosticering indebærer tæt undersøgelse af fragmenter fjernet fra hornhinden at afgøre, om svampen er til stede. Hyfer opdages ofte, ikke på overfladen af øjet, så skal undersøges dybere lag.

Årsag

Som hyfer er fælles for hele naturen, er en årsag til en hyfer øjeninfektion en unaturlig eksponering til at plante biologi. Punkteringer på øjet af nogen del af en plante kan frigive svampen. Øjnene kan imidlertid blive modtagelige for hyfer uafhængigt af denne form for traume. Kirurgi på øjet eller endda kontaktlinse langtidsbrug kan styrke de nødvendige betingelser for hyfer til live.

Stammer

Alvoren af en hyfer øjeninfektion afhænger af stamme af svampen ansvarlig for betingelsen. Nogle stammer ikke trænge dybt ind i øjet og lever kun på overfladen af hornhinden. Andre stammer kan passere meget dybere, med den gennemsnitlige inficerede afstand på næsten 25 procent gennem hornhinden i denne række af betingelsen. Mange tilfælde inficere videre end dette.

Behandling

Medicin og kirurgi ofte kombineres for at løse et hyfer øjeninfektion. Amphotericin B bruges ofte som et første skridt til at kurere tilstanden. Men nogle svampe stammer viser resistens over for medicin. Yderligere bekymringer vedrører bivirkninger af overdreven toksicitet af svampedræbende farmakologi i øjet. Undersøgelser er løbende for alternative metoder ved bakning svampevækst i øjet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com