Årsager til daglig diarré

04/22/2010 by admin

Årsager til daglig diarré

Daglige diarré angiver ofte en underliggende sundhedsproblem. Diarré, der varer i mere end 2 uger er defineret som kronisk diarré, ifølge den amerikanske Center for Disease Control og forebyggelses Division af parasitære sygdomme. Men diarré ikke er altid skadeligt, det er ubehageligt og kan føre til dehydrering. Personer med undertrykt immunforsvar er særligt udsatte for komplikationer som følge af kronisk diarré.

Infektion

Infektioner er forårsaget af bakterier, vira eller parasitter. Bakterielle infektioner, der kan forårsage daglige diarré omfatter salmonella, shigella og e.coli forgiftning. Virale infektioner omfatter norovirus og rotovirus, som er særlig udbredt i unge børn. Parasitære infektioner er mindre almindelige og omfatter cryptosporidium, entamoeba, cyclospora, giardia og cystoisospora. Disse infektioner kan ledsages af kvalme, opkastning, abdominale kramper og sløvhed.

Irritabel tyktarm

Ifølge den nationale fordøjelsessystemet sygdomme Information Clearinghouse online er irritabel tyktarm en funktionel lidelse i tarmen, der forårsager svær diarré og mavekramper. Andre symptomer omfatter oppustethed, eller forstoppelse. Der er ingen kur for lidelsen, og patienter er normalt rådes til at foretage ændringer, kost og undgå fedtholdige fødevarer, koffein, chokolade, alkohol og mejeriprodukter.

Kronisk Pancreatitis

Nogle tilfælde af kronisk pancreatitis resultere i hyppig diarré. Afføring, der er karakteristiske for sygdommen har en tendens til at være ildelugtende, lyse og fedtet. Denne lidelse forårsager også intens abdominal kramper, der kan sidste dage. Efter diagnose rådes patienter til at undgå alkohol, som kan forstærke lidelsen, og muligvis endda tage IV væsker til et par dage indtil betændelse dør. Smertestillende midler er ofte ordineret til at hjælpe patienter behandle flare ups.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com