Hvad gør kemoterapi til din krop?

11/02/2010 by admin

Hvad gør kemoterapi til din krop?

Hvad er kemoterapi?

Listen af kemoterapi medicin, der anvendes af onkologer (kræft læger) i dag er ganske langvarige. Kemoterapi narkotika klassificeres efter hvordan de arbejder for at behandle sygdommen, og hvilken effekt de har på kroppen. Kategorier af kemoterapi medicin er: plante alkaloider, steroider, anti-tumor medicin, nitrosoureas, antimetabolites og de mest almindeligt anvendte kemoterapi kendt som alkylerende stoffer. Hvad sker der inde i din krop, og præcis hvordan kræftceller er ødelagt, afhænger i høj grad på typen af kemoterapi, der anvendes. Hver kemoterapi stof virker på tre måder. Det vil enten ændre den kræft DNA, forebygge kræft celle replikering eller forhindre kræftceller fra opdeling.

Hvordan administreres kemoterapi?

Kemoterapi gives på flere måder og kan også omfatte en kombination af to eller flere stoffer. Caring4cancer.com viser de mest almindelige former for kemoterapi administration som mundtlige, intravenøs og med bistand fra en venøs adgang enhed (VAD). En VAD bruges ofte i sager hvor kemoterapi bliver nødt til at blive leveret løbende. Hver form for kemoterapi administration har sine fordele og ulemper, og vil påvirke alle patientens krop anderledes. Men der er ingen bestrider, at kemoterapi tager en udmattende vejafgift på kroppen. Faktisk er der ofte en hvileperiode i mellem doser for recovery.

Bivirkninger

Bivirkninger af kemoterapi er ofte ubehageligt, og selv om forvaltningen af symptomerne har forbedret, de overordnede følelse af unwellness stadig kan være overvældende. Ifølge chemotherapy.com, kan kemoterapi ødelægge raske celler sammen med de hurtigt voksende kræftceller. I nogle situationer, behandling, kan anæmi og blod infektioner medføre, samt blødning problemer. Gastrointestinale problemer kan også resultere som følge af stærke doser af kemoterapi forårsager diarré og opkastning. Hår tab og mund sår er også en bekymring, som er ændringer i libido.

Punkter at huske

Sløvhed og manglende appetit er blandt den lange liste af kemoterapi bivirkninger. Og selvom de ikke måske synes så alarmerende som de symptomer som nævnt tidligere, er det vigtigt, at de behandles. Fordi kræft patienten kan lide af svaghed og føler også meget træt, familie er nogle gange brug for hjælp. Hjælp til den daglige rutine og tilberedning af måltider, der er tåleligt kan være nyttige.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com