Hvad er årsagerne til nældefeber med ardannelse?

11/06/2010 by admin

Hvad er årsagerne til nældefeber med ardannelse?

Nældefeber er kløende røde rande, der påvirker mennesker i alle aldre. Nældefeber kan inddeles i to kategorier: urticaria er rød welts, der vises øverst i huden mens angioødem er hævelse der begynder under huden. Hævelsen strækker sig og reddens huden ovenfor. Begge former for nældefeber har en række forskellige årsager.

Allergi

Allergi er antigen reaktioner på ellers godartede stoffer. Det betyder, at kroppen reagerer på nogle sikkert stof, som om det var en infektion eller toksin. Allergiske reaktioner antage mange former. Urticaria og Angioderma er to former for allergiske reaktioner. Generelt er nældefeber en del af en bred vifte af allergiske reaktioner. Nogle er alvorlige. Hvis du føler nogen stramning i halsen eller har svært ved at synke eller trække vejret, søge akut lægehjælp. I nogle tilfælde nældefeber danne i halsen og kompromittere vejrtrækning.

Fødevareallergi

Hvede, æg, nødder, jordnødder, fisk og skaldyr er alle almindelige fødevareallergi. Følsomme mennesker lider nældefeber efter spise nogen af disse fødevarer. Staderne er rejst røde prikker, der kan være så lille som 1/4-inch på tværs til størrelsen af en middagstallerken. Nogle gange mindre steder flette bliver plaque nældefeber. Hives er intenst kløende. Dog skrabe giver lidt eller ingen lindring. Når hive syge ridse de hævet bump, risikerer de at beskadige huden. Lang eller skarpe fingernegle skåret huden og efterlader ar, da huden heler.

Reaktioner på medicin

Lægemidler forårsage nældefeber i nogle mennesker. Medicinsk nældefeber ligne mad allergi nældefeber. Hvis en patient udvikler nældefeber efter at tage en medicin af nogen art, straks orientere lægen. Lægen kan stoppe den offensive medicin eller ordinere en behandling. Ligesom fødevareallergier forsvinde medicin-induceret bistader på egen hånd. Skrabe staderne skader huden og har potentiale til at skabe ar.

Miljømæssige nældefeber

Nogle mennesker udvikler nældefeber efter kontakt med hverdagsting. Latex, der findes i alt fra medicinsk handskerne til børns balloner, forårsage nogle mennesker til at udvikle betingelsen. Husholdningskemikalier rengøringsmidler, luftfriskere og insekticider forårsage reaktioner. Nogle mennesker udvikle selv nældefeber efter udsættelse for sollys. Insektbid og planter, såsom poison ivy og gift eg også forårsage alvorlige reaktioner. Selv uden ridser, kan gift ivy reaktion være så alvorlige, at huden pauser og græder.

Forebyggelse af ar

Den bedste måde at forhindre ardannelse fra nældefeber er at forhindre hives i første omgang. Undgå disse fødevarer, kemikalier og stoffer, der har forårsaget hives i fortiden. Hvis du er usikker på hvad er årsagen til dine stader, holde en dagbog over fødevarer og stoffer du møder. Korrelere dine symptomer med stofferne. Når du lider af bistader, bruge cool komprimerer og over-the-counter antihistaminer til at genopleve dine symptomer. Hvis den kløe fortsætter, se din læge. Flere receptpligtig medicin hjælpe med at lindre smerter og kløe af bistader.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com