Hvad er mætning af KOL på ilt?

10/30/2010 by admin

Hvad er mætning af KOL på ilt?

Patienter lider af kronisk obstruktiv lungesygdom eller KOL, kan blive testet for den ilt de bærer i deres blod. Denne enkle, ikke-invasive test er smertefri og hurtig. Det giver den medicinske professionelle med et hurtigt kig på patientens vejrtrækning status.

Ilt i blodet

Ilt er udført i hæmoglobin i blodet. At kende mængden ilt transporteres kan hjælpe de pårørende fastslå patientens vejrtrækning status.

Pulsoximetri

Pulsoximeter er en medicinsk anordning, der måler andelen af blod hæmoglobin, der er mættet med ilt. Denne procentdel er vises til den sundhedsplejerske.

Ilt Flow

Når at få en iltmætning, læsning, er det vigtigt at bemærke mængden supplerende ilt, som en patient modtager. Dette er generelt registreres som antallet af "liter pr. minut" vist på ilt flow meter knyttet til oxygen cylinder.

Rumluft aflæsninger

Nogle forsikringsselskaber, herunder Medicare, kræver, at en puls oximetri læsning opnås, når patienten vejrtrækning kun rumluft, uden supplerende ilt. I dette tilfælde bør patienten trække vejret rumluft i mindst 20 minutter forud for at opnå en læsning.

"Normal" aflæsninger

Mætning aflæsninger fremstillet ved pulsoximeter variere betydeligt fra patient til patient. Det er vigtigt at vide, hvad der er normalt for en enkelt patient, således at efterfølgende behandlinger kan sammenlignes.

Advarsel

Nogle patienter med svær KOL kan blive følsomme over for mængden ilt, som de modtager. I så fald kan at levere mere ilt end foreskrevet af en læge faktisk forværre deres tilstand.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com