Årsager til kløende hud under graviditeten

03/22/2010 by admin

Graviditet er en tid med glæde og spænding, men det kan også være en tid med fysisk ubehag. Kløende hud er en fælles klage, graviditet og der er mange forskellige årsager til graviditet-relaterede kløe.

Hormonelle svingninger

Det er ingen hemmelighed, at hormoner er i flux under graviditet. De samme hormoner, der er ansvarlige for humørsvingninger og cravings er også ansvarlig for tør hud, der kan føre til kløe.

Hud strækker sig

Huden er bemærkelsesværdigt fleksibel, men den har sine begrænsninger. Under graviditet, kan overdreven strækning som maven svulmer forårsage ubehagelige kløe.

Kløende Urticarial papler og Platter graviditet

I tredje trimester udvikler nogle kvinder kløende røde knopper og pustler på deres underliv. Dette kaldes kløende urticarial papler og Platter graviditet eller PUPPP. Det er ikke farligt og forsvinder kort tid efter fødslen.

Intrahepatisk kolestase i graviditeten

Intrahepatisk kolestase i graviditeten forstyrrer overførsel af galden til leveren, hvilket resulterer i ophobning af galde salte. Dette kan forårsage intens og smertefulde kløe der ikke er ledsaget af en udslæt. Denne betingelse kan være alvorlige, hvis venstre ubehandlet.

Allerede eksisterende hud betingelser

Præ-eksisterende hud betingelser såsom psoriasis, eksem og allergi, kan blive forværret af graviditeten. Check med din læge før du fortsætter nogen tidligere ordineret medicin for at sikre det ikke vil være skadelige for din baby.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com