Forskellen mellem kroner & fyldninger

12/27/2010 by admin

Forskellen mellem kroner & fyldninger

Når du går til tandlægen, at høre at du har brug for en fyldning eller krone er normalt ubehagelige nyheder. Tandlæger bruger fyldninger og kroner for at genoprette styrke til dine tænder. Der er vigtige forskelle mellem de to procedurer, herunder omkostninger, formål og materialer. Forståelse af disse forskelle kan hjælpe du føler dig mindre intimideret om din kommende tur til tandlægen.

Formål

Tandlæger bruger fyld eller kroner for at reparere huller i tænderne og andre tand skader. En fyldning er typisk bruges til at reparere mindre skader i din tand, som et lille hulrum. Tandlæger bruger også fyldninger at reparere små revner i tænderne eller reducere skader fra tandslibning.

En dental krone reparationer mere betydelig skade. En tand med avancerede henfald, betydelige revner, alvorlige slid, store fyldninger eller deform udseende muligvis en krone. Din tandlæge bestemmer, hvilken type procedure at bruge baseret på hendes kliniske dømmekraft og omfanget af vævsskader.

Figur

Tandfyldninger består af små stykker af guld, porcelæn, sølv, plastik eller glas. Disse materialer er ofte blandet med andre metaller eller harpiks til at tilføje styrke. En dental påfyldning tager form af det rum, hvori det er placeret. Tandkroner, på den anden side har en defineret form. En krone er en hætte, der passer stramt over din tand til at dække hele overfladen. Tandlæger gør kroner fra guld legering, nikkel legering, porcelæn, harpiks eller keramik. Nogle porcelænskroner er sammenvokset til underliggende metal til at give dem styrke, mens andre består udelukkende af porcelæn.

Procedure

For at forberede en tand for en fyldning, bruger tandlæger en laser eller luft slid værktøj til at fjerne rådnende væv fra tanden. Efter rengøring plads, udfylder tandlægen området med tand-farvet fyld materialer. Materialerne hærder til at danne en hård område, der ikke kan være gennemtrænges af bakterier. Tandlæger finish tand fyldninger i ét kontor besøg.

En dental krone tager længere tid at placere på tanden. Under dit første besøg omformer tandlægen overfladen af de berørte tand til at reducere dens størrelse. Han gør indtryk af tanden, bruge putty og dækker tand med en midlertidig krone. Du vender tilbage til tandlægen kontor to eller tre uger senere til at modtage din permanente krone, som en professionel produktionsanlæg har formet til at passe tanden. Tandlægen cementerer den nye krone på tanden.

Omkostninger

Udgifterne til tandfyldninger og kroner varierer afhængigt af typen materiale, der anvendes og din region. Porcelæn, guld og komposit materialer ofte koster mere end sølv eller andre metaller. Fordi en fyldning kræver mindre tid og materialer, koster det betydeligt mindre end en krone. I 2011, en amalgam påfyldning pris mellem $110 til $200, mens en enkelt krone omkostninger $500 til $1.100. Forsikringsselskaber dække ofte nogle af udgifterne til fyldninger og kroner, men du skal måske betale delvis udgifter ud af lommen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com