Hvordan man får Tonsillitis

11/11/2010 by admin

Tonsillitis opstår når mandlerne, som er kødfulde trædepuder på bagsiden af halsen, bliver smittet, som får dem til at blive hævede og smertefulde. Tonsillitis er normalt forårsaget af en luftbåren virus, såsom Epstein - Barr virus--som også forårsager mononukleose--så det er ofte spredes via hoste eller nysen af mennesker lider af en forkølelse eller influenza. En mindre almindelig årsag er gennem en bakteriel infektion kaldet streptococcus, almindeligvis benævnt strep hals, som er ledsaget af høj feber, pludselige smerter og betændelse og hævede lymfeknuder i halsen. Bakterierne kommer ind i kroppen gennem næse og/eller mund. Almindelige symptomer på halsbetændelse omfatter en ondt i halsen, hovedpine, feber, synkebesvær, og rødme og hævelse på bagsiden af halsen.

Instruktioner

Behandling

• Har en strep test, som din læge gør ved udtagning af en prøve af slim fra bagsiden af halsen med en vatpind. Dette vil hjælpe lægen afgøre, om tonsillitis er forårsaget af en virus eller en bakteriel infektion, og vil afgøre, hvilken type behandling nødvendig.

• Tage over-the-counter medicin såsom Tylenol og hals sugetabletter, hvis tonsillitis er forårsaget af en virus. Dette vil hjælpe lindre symptomerne, indtil virussen forlader kroppen, som kunne tage en til to uger...

• Begynde behandling med antibiotika hvis din tonsillitis er forårsaget af en bakteriel infektion. En fælles medicin anvendes er penicillin, som bør tages i syv til ti dage.

• Som en sidste udvej, kirurgi for at fjerne mandlerne kan skal udføres, hvis tilstanden ikke forbedres. Dette er normalt udført på en ambulant, og er typisk efterfulgt af en til to uger af recovery.

Tips & advarsler

  • Hjem retsmidler som forbrugende varme suppe eller gurgle med saltvand kan lette symptomerne på viral tonsillitis.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com