Hvordan er Influenza Spread?

11/17/2010 by admin

Hvordan er Influenza Spread?

Måder Influenza spredes

Der er to typer af influenza-virus, som er almindeligt spredes: type et og type B. Virussen er spredes fra person til person via dråber af fugt. Fugt dråber smittet med influenzavirus spredes typisk ved hoste, nysen, taler tæt til en andens ansigt, kysse og bruge redskaber (telefoner, kuglepenne, etc.), der er kommet i kontakt med inficerede dråber af fugt. Når en person indånder disse inficerede dråber af fugt, er det meget sandsynligt, de vil kontrakten influenza-virus.

Når virus er inhaleret, kommer det i kontakt med cellerne foring de øverste luftvejene. Influenzavirus trænger disse celler, og gengiver inden for dem. Replikeret influenza vira er frigivet fra de inficerede celler, som igen inficere andre celler langs luftvejene.

Virussen kan spredes ved en smittet person fra 24 timer før symptomdebut, at tre til fem dage efter udbrud af sygdom. De fleste tilfælde af influenza forekommer i vintermånederne.

Farerne ved Influenza

Dem, der er meget sårbare over for influenzavirus omfatter babyer, små børn, ældre og personer med et kompromitteret immunsystem. Resultaterne af kontraherende influenza spænder fra et par dage med ubehag (feber, ømme led, hoste, etc) til døden; det hele afhænger af sårbarheden af den person, der kontrakter sygdommen og sundhed.

Forebyggelse af spredning af Influenza

De bedste måder at forebygge spredningen af influenza er renlighed og vaccination. Uanset om de har sygdommen eller ikke, bør folk sikre de dække deres mund og næse, når de NYSE og hoste, vaske deres hænder, når nysen og hoste, bruge hånd sanitizer efter rørende offentlige telefoner, pengeautomater og håndtering penge, og sørg for at styrke deres immunforsvar ved at tage vitaminer eller spise masser af vitamin-rige frugter, grøntsager og fødevarer.

Influenza vaccination anbefales især til pårørende af små børn og ældre, og dem, der kommer i hyppig kontakt med dem, der er tilbøjelige til at bære influenza-virussen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com