Hvordan rygning forårsager Depression

08/14/2011 by admin

Cigaretrygning er forbundet med højere satser for depression, men det er uklart, hvorvidt rygning forårsager depression eller hvis forudbestående depression fører til højere priser ved at ryge.

Prævalens

Cirka 50 procent til 70 procent af amerikanerne med svær depression er rygere--en sats to til tre gange højere end i den almindelige befolkning.

Funktioner

Umiddelbart efter rygning øge niveauer af mange neurotransmittere forbundet med humør elevation, herunder dopamin, noradrenalin og acetylcholin.Dog, de i sidste ende falde, typisk til niveauer lavere end før rygning, hvilket kan føre til følelser af depression og nikotin cravings.

Forklaringer

Rygning kan være en form for selvmedicinering for mennesker med depression, men rygning kan faktisk forværre symptomerne på depression, hvilket igen kan føre til flere rygning. Visse gener kan være ansvarlig for både stigende sandsynlighed for nikotinafhængighed og depression.

Overvejelser

Selv om en sammenhæng mellem depression og rygning er blevet identificeret, betyder det ikke nødvendigvis, at rygning forårsager depression. En alternativ forklaring er, at deprimerede mennesker er mere tilbøjelige til at ryge og øger rygning priser når mest deprimeret.

Ophør

Rygestop fører almindeligvis til symptomer på depression, herunder nedtrykthed, koncentrationsbesvær, irritabilitet, dårlig søvn og angst.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com