Ernæring & HIV

08/05/2011 by admin

Ordentlig ernæring er afgørende for nogens sundhed og trivsel, men det er især tilfældet for personer, der lever med HIV. På grund af de virkninger, som HIV og dens behandlinger kan have på kroppen, kan opretholde god ernæring har stor indflydelse på forløbet af en HIV-infektion.

Betydningen af god ernæring

Den primære betydningen af en god kost og ordentlig ernæring er den rolle, det spiller i at holde immunforsvaret stærk og klar til at bekæmpe sygdommen. Korrekt ernæring kan bidrage til at holde CD4 immun celle tæller højt og kan hjælpe kroppen til at kæmpe off opportunistiske infektioner, der kan opstå som følge af HIV-infektion.

Symptom Relief

Opretholde en sund kost samtidig lever med HIV hjælper med at forebygge eller mindske virkningerne af spilde syndrom og også kan forhindre samlede underernæring. Kost kan også hjælpe med mindre alvorlige symptomer som diarré og kvalme.

Ernæring og medicin

Antiretroviral kombinationsbehandling kan være meget hårdt på kroppen. Ordentlig kost og ernæring er grundlæggende at undgå behandling fiasko. På grund af den indvirkning, som disse stoffer kan have på kroppen, kan Ernæring hjælpe holde kroppen stærk og forhindre overholdelse spørgsmål, der kan føre til narkotika tolerance.

Vanskeligheder med at opretholde ordentlig ernæring

Bivirkninger fra antiretroviral medicin samt symptomer på skrider HIV - kvalme, opkastning, diarré og appetitløshed--kan gøre opretholde ordentlig ernæring meget vanskeligt.

HIV-infektion og spædbørns ernæring

Mens de sundhedsmæssige fordele af modermælk for spædbørn er påvist i videnskabelige undersøgelse, kan amning udført af en HIV-positiv mor føre til infektion i en HIV-negativ baby. Formel anbefales til babyer født af HIV-positive mødre, men man bør sikre, at barnets ernæringsmæssige behov bliver opfyldt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com