Solid korn i foderet

09/01/2011 by admin

Solid korn i foderet

Solid korn, også kendt som fuldkorn, er korn, der ikke er raffineret og indeholder alle deres oprindelige næringsstoffer og fibre fra dyrkning. Disse kerner findes i fødevarer som brød, korn og ris. Fuldkorn besidder mange andre fordele og bør indgå i en sund kost.

Fibre og Protein

Fuldkorn indeholder mere fiber og protein end raffineret korn. Dette er fordi raffineret korn har deres klid og Kim strippet i Dyrkningsprocessen i møllerne. Raffineret korn har vitaminer tilføjet tilbage, men ikke nok til at sammenligne med en hele korn, der er blevet efterladt intakt. Ifølge Mayo Clinic indeholder en skive hele korn brød omkring 3,6 gram protein og 1,9 gram fiber skive franskbrød indeholder omkring 1,9 gram protein og 0,6 gram fiber.

Vitaminer og mineraler

Fuldkorn indeholder flere B-vitaminer såsom riboflavin, thiamin, folat og niacin. Disse vitaminer hjælper kroppen med at frigive og bruge energi fra proteiner, fedtstoffer og kulhydrater. Folat bistår også i oprettelsen af røde blodlegemer. Fuldkorn er også en god kilde til selen og magnesium, som bruges til at opbygge knogler og beskytte cellerne mod oxidation, siger USA Department of Agriculture (USDA).

Sundhedsmæssige fordele og sygdomsforebyggelse

Fordi fuldkorn er rig på fiber, hjælpe de med at reducere risikoen for koronar hjertesygdom. Fødevarer rige på fiber også hjælpe med fordøjelsen og forebygge forstoppelse. De USDA bemærker, at fuldkorn kan også hjælpe i vægtkontrol, især fordi de kan gøre du føler dig fyldigere efter måltider.

Hvordan at tilføje solide korn til din kost

Du kan tilføje hele korn til din kost ved at erstatte andre typiske raffinerede fødevarer. Bruge hele korn brød til frokost, når du foretager sandwich. Bruge brune ris, når madlavning i stedet for almindelig hvid ris. Spise hele korn eller hele korn toast og bagels på morgenmad.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com