Hvilke typer af Depression er der?

03/05/2011 by admin

Depression er ikke bare føle trist; Dette er en alvorlig medicinsk tilstand, der kan forårsage fysiske smerter og føre til andre sundhedsproblemer, hvis de ikke behandles. Mange mennesker, men indse ikke at der er flere typer af depression. Hver type skal gribes forskelligt for bedst hjælpe patienten til at overvinde denne betingelse og leve et fuld, normale liv. Hvis du eller en elsket en er for nylig blevet diagnosticeret med depression, tage et øjeblik at lære om den specifikke pågældende.

Major Depression

Ifølge den nationale Alliance om psykisk sygdom, 5-8 procent af alle voksne i USA beskæftiger sig med store depression på ethvert givet tidspunkt. Følelser af sorg og tab er meget vedholdende med svær depression, som også kan kaldes klinisk depression eller unipolar depression. Andre symptomer omfatter ændringer i søvn eller energi niveauer, tab af appetit, problemer med mental opgaver såsom at koncentrere sig, tanker om selvmord og fysiske smerter, såsom hovedpine, der ikke reagerer på medicin.

Svær depression er forårsaget af en kemisk ubalance i hjernen, især vedrørende neurotransmittere noradrenalin, serotonin og dopamin. Andre sygdomme, såsom kræft, samt begivenheder i livet og stofmisbrug, kan udløse store depression, og nyere forskning har opdaget, at nogle mennesker kan være genetisk disponerede for at udvikle svær depression. Betingelsen kan behandles med medicin, der hjælper regulere hjernens kemikalier, og op til 90 procent af tilfældene er korrekt behandlet.

Seasonal Affective Disorder

Seasonal Affective Disorder (SAD) er en mild form for depression i forhold til svær depression, men betingelsen er stadig ganske alvorligt. De længere nætter i løbet af vinteren føre til depressive følelser, træthed og andre symptomer svarende til svær depression. Mens disse symptomer normalt løfte som dagene bliver længere, er behandling stadig vigtigt at opretholde en høj livskvalitet og forhindre selvmordstanker i løbet af vinteren. I sjældne tilfælde, kan mennesker opleve SAD, der kommer i de forår eller sommer måneder; og nogle patienter har omvendt SAD--i stedet for følelse depression, de går igennem perioder med Mani i løbet af sommeren.

Er ingen sikker på, hvad der forårsager SAD, men mange forskere mener at det sæsonkorrigerede opstår fordi kroppens døgnrytme (naturligvis krop ur) er forstyrret af ændringen af årstiderne. Melatonin produktionen, som pigge om vinteren, og fald i serotonin-niveauet når du ikke er i solen, kan også bidrage til SAD. Sammen med medicin og terapi, kan lys terapi bruges til at bekæmpe SAD. Denne form for behandling bruger et særligt lys, der efterligner naturligt sollys.

Post Partum Depression

Unik til kvinder, Post Partum Depression (PPD) påvirker en ud af otte nye mødre. Symptomer for PPD kan vises to uger til mange måneder efter fødslen og omfatter følelser svarende til svær depression, sover for meget, har problemer med at træffe beslutninger, bekymre sig om den nye baby for meget, ikke bekymre sig om den nye baby overhovedet, at være bange for at være alene med barnet, og hyppig gråd. Disse symptomer vare mindst to uger.

Mens den præcise årsag til PPD ikke er kendt, mener de fleste forskere, at de kemiske forandringer i hjernen er forårsaget af hormon udsving efter levering. PPD kan behandles, selv om både medicin og rådgivning og støttegrupper er især nyttigt for nybagte mødre.

Dystymi

Dystymi er en form for depression, der ligner meget store depression. Som med svær depression, dystymi symptomer omfatter forlænget sorg, dårlig koncentration, ændringer i søvn eller appetit og fysisk smerte. Dog med dystymi, symptomerne er typisk ikke så intens, og patienten stadig oplever lykke på point. Af disse grunde, betingelsen er sommetider mærket som "mindre depression", men det betyder ikke, at det er mindre farligt, da dystymi kan stadig føre til selvmordstanker. Symptomer på dystymi vare mindst to år.

Nogle forskere mener, at nogle mennesker har en depressive personlighed, som dystymi ikke altid reagerer godt på behandlinger. Men med medicin og terapi, dystymi kan behandles, ligesom store depression.

Psykotisk Depression

Med psykotisk depression udviser patienten mange af de kontrollampe tegn på svær depression. Men med denne betingelse, fire andre symptomer er også nuværende--søvnløshed, angst, manglende evne til at flytte, og hallucinationer eller vrangforestillinger. Hallucinationer forekommer, når en patient ser eller hører ting, der ikke virkelig der, mens en illusion er en irrationel tænkning eller frygt. Medicin mod store depression, patienter med psykotisk depression er typisk ordineret en anti-psykotiske Narkotika og kan modtage specielle behandlinger. Patienter med psykotisk depression har typisk episoder, og når dette sker, et hospitalsophold er normalt den eneste måde at holde patienten sikkert.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com