Pros & ulemper ved South Beach Diet & Atkins kost

02/05/2014 by admin

Ifølge Federal Trade Commission, over 95 procent af folk, der går på slankekur ender med at vinde tilbage alle eller flere af de i første omgang tabte vægt. Denne nyhed lyder trist for dieters overvejer Atkins eller South Beach kost, men der er absolut nogle fordele og ulemper til hver af disse kostvaner, at du skal være opmærksom på.

South Beach Diet

South Beach diet er en carb diæt, der er opdelt i tre faser. I den første fase, som varer to uger, er du begrænset fra at spise kulhydrater såsom ris, brød, pasta, kartofler og frugt. Anden fase er den "langsigtet vægttab," ifølge South Beach hjemmesiden og tilføjer tilbage i nogle af de kulhydrater, der er skåret ud i fase 1, hovedsagelig fra sundere hele korn kilder. Den tredje fase er den "vedligeholdelse" del af kosten, hvor du opfordres til at spise sunde kulhydrater i moderation.

Fordele ved dette kost er at den fremmer sunde fedtstoffer og afskrækker mættede og transfedtsyrer; tilskynder mindre portionsstørrelser; og fremhæver hele korn kilder til kulhydrater i de senere stadier af kosten.

Ulemper ved South Beach Diet er svær carb begrænsninger i den første fase. Dette kan føre til hurtige indledende vægttab, hovedsagelig på grund af vand vægt. Folk står med urealistiske forventninger efter ikke at holde op denne hurtige vægttab i de næste par etaper. Derudover en sund kost er en afbalanceret kost og skære ud carbs til denne ekstreme er ikke i overensstemmelse med gældende FDA henstillinger. Mennesker kan ende op at vinde tilbage meget af vægten når de afskrækkes efter ikke er i stand til at opretholde denne indledende vægttab. Mange af de sunde opskrifter forbundet med South Beach er dyrt og tidskrævende og der er ikke nok vægt på øvelse i denne diæt.

Atkins-diæt

Svarende til South Beach, Atkins-diæt har en "induktion" fase, hvor du går på en svær carb diæt for to uger. Der er tre yderligere faser efter dette, herunder løbende vægttab, før vedligeholdelse og levetid vedligeholdelse.

En af de få fordele af Atkins kost er, at de nu understrege levetid vedligeholdelse af sund kost. De er også begyndt at understrege mere sunde kulhydrater i de senere stadier og mindre fødevarer med højt indhold af mættet fedt.

På den anden side, du er ikke i stand til at opretholde en lav-carb diæt på lang sigt og kan ikke være sundt. Ifølge Mayo Clinic, er de langsigtede sundhedsvirkninger af lav carb kostvaner ikke kendt på nuværende tidspunkt. Ingen undersøgelser er blevet gennemført for at vise, hvis disse kostvaner kan øge din risiko for sundhedsmæssige betingelser, der kan udvikle sig over mange år, såsom hjertesygdomme og kræft. Svarende til South Beach, den indledende induktion fase kan føre til et tab i vand vægt, som kan sætte urealistiske forventninger i sindet af dieter og føre til frustration, når denne vægt opnås til sidst tilbage. Også, manglen på kulhydrater fra sunde kilder som fuldkorn, frugt og grøntsager kan føre til fejl og mangler i vigtige næringsstoffer, herunder kostfibre, C-vitamin, folinsyre, og flere mineraler.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com