Den bedste kost for Hepatitis C skrumpelever

06/19/2014 by admin

Hepatitis C er en leversygdom, der forårsager betændelse og ardannelse, fører til skrumpelever i omkring 25 procent af tilfældene. Der er ingen kur mod hepatitis C, der kan være til stede i mennesker i mange år uden synlige symptomer, ofte der diagnosticeres kun efter at der er sket uoprettelig skade. Selv om en all-round sund kost er tilrådeligt for hepatitis C patienter, angives ingen speciel diæt, indtil infektionen har avanceret til skrumpelever.

Årsag

Sygdommen er forårsaget af udsættelse for hepatitis C virus (HCV), som kan forekomme i en række forskellige måder, ifølge Medline Plus. Du kan har indgået virussen hvis du har modtaget en blodtransfusion eller andre blodprodukt før 1992; modtaget et orgel skænket af en person med hepatitis C; havde ubeskyttet seksuel kontakt med en person smittet med virussen; delt en nål eller rekreative stoffer med en person, der er inficeret. eller delt intime personlige ejendele, som en tandbørste eller en barbermaskine, med en inficeret person.

Progression af sygdommen

Da hepatitis C infektion ofte er asymptomatisk i mange år, er det ikke usædvanligt, at nogle patienter til at opdage de har sygdommen kun efter udvikle skrumpelever, ifølge Mayo Clinic. Skrumpelever kan udvikle sig som følge af en kronisk leversygdom, såsom hepatitis C, og opstår, når meget af sunde væv af din lever er blevet erstattet af fibrøst arvæv, væsentligt at kompromittere den organfunktion.

Kostråd

De kost sundhedsklub anbefaler, at folk med cirrose forårsaget af hepatitis C spiser primært korn, frugter og grøntsager og undgå fødevarer, der er høj i fedt, salt eller sukker. Undgå de fleste rødt kød og prøv i stedet at få protein behov for brændstof din krop fra sundere kilder. Sunde proteinkilder indeholder fedtfattige og fedtfri mejeriprodukter, fisk, æggehvider, spirer, bønner og soja.

En af de karakteristiske symptomer på cirrose er tab af appetit, sammen med hyppige kvalme og opkastning. Gøre alt for at erstatte de næringsstoffer og væsker du kan være ved at miste på grund af disse symptomer. Drik masser af vand. Spise fire eller fem små måltider om dagen, snarere end to eller tre, der er almindeligt for de fleste mennesker. Det vil være nemmere at få dine nødvendige næringsstoffer i hyppige små dele, der er mindre tilbøjelige til at overstige din appetit på ethvert givet møde.

Marietidsel er et kosttilskud, som nogle mennesker har fundet succes i rehabilitering leveren, ifølge kost sundhedsklub. En undersøgelse af mælk tidsel fordele for skrumpelever patienter blev foretaget af den amerikanske Agency for Healthcare Forskning og kvalitet i slutningen af 1990 ' erne. Det sagde, at utilstrækkelige videnskabelige beviser var til rådighed til at drage konklusioner om effektiviteten af urten men observeret nogen væsentlige negative virkninger.

Du kan drikke ikke alkoholiske drikkevarer. Din skrumpelever kan have udviklet på grund af hepatitis C, men vejafgift alkoholen tager på leveren betyder, at det er off limits to nogen med denne alvorlige leversygdom.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com