Allergi over for hvalpe

03/21/2014 by admin

Allergi over for hvalpe

Hunde kan være menneskets bedste ven, men for nogle mennesker, hvalpe kan være en kilde til nysen og kløende, rindende øjne. Nogle hunde-elskere vælger at behandle eller bor sammen med deres allergisymptomer af hensyn til familiens kæledyr, mens dem, der lider af alvorlige allergiske reaktioner skal shun deres pelsklædt venner. Hvis du er ved at vedtage en hvalp og finde, at du lider af allergi, er der skridt du kan tage for at minimere dine symptomer.

Anvendelsesområde

Næsten halvdelen af alle amerikanske husstande har en hund eller kat, og omkring 10 procent af befolkningen er allergiske over for dem, ifølge American College of allergi, astma & immunologi. Satsen er højere for mennesker med astma: mellem 20 og 30 procent lider af en pet allergi. Kat allergi er mere udbredt end hund allergier, og folk med hund allergier kan være allergiske over for alle hunde eller bare for at visse racer.

Hvalpe vs. hunde

En hunds pels ændringer som den vokser, og hvalp skæl kan afvige fra skæl af en voksen hund. Dermed kan hvalpe udløse allergi, som voksen hunde lave ikke, og vice versa. Hvis du vælger en hvalp som et kæledyr, vil du udsætte dig selv både hvalpe og voksne hunde af racen du foretrækker, at sørge for, du ikke har allergi over for enten. For eksempel, kan schnauzer hvalpe udløse en allergisk reaktion, mens voksne ofte ikke. Ligeledes, golden retriever hvalpe kan ikke udløse anfald, men voksne kan.

Racer

Mens der er ikke sådan noget som en virkelig allergivenlige hvalp, nogle racer producere mindre skæl og er dermed bedre tåles af personer med hund allergier. Hårløse racer--som kineserne crested og Mexikansk hårløs eller Xoloitzcuintli--stigende popularitet blandt allergikere. Andre racer, der kaste minimalt og producere lidt skæl omfatter Pudel, schnauzer, den krøllet bichon frise, den lille Maltesisk og portugisiske vand hund.

Årsag

Personer med allergi over for hvalpe reagerer ikke hundehår, sig selv, men skæl, eller hud flager, under hvalpens pels. Allergiske symptomer, herunder nysen rindende øjne og åndedrætsbesvær, kan forekomme i flere minutter af eksponering. Symptomer kan bygge over en periode på otte til 12 timer, selv hvis personen er ikke længere i nærheden af en hvalp. Mennesker med svær allergi kan reagere på skæl fundet på tøj nogen, der har haft de seneste kontakt med en hund.

Svær allergi

Mennesker, der er meget allergisk over for hvalpe kan udvikle alvorlige vejrtrækningsproblemer når de udsættes for skæl. De kunne finde sig selv hoste og korte ånde inden for 15 til 30 minutter efter kontakt med en hund. Nogle mennesker vil også udvikle en udslæt eller nældefeber på ansigt, hals og øvre bryst. Og for mennesker med astma, symptomer på en hund allergi kan udløse et astmaanfald. For folk med svær allergi, ingen behandling er tilbøjelige til at blive helt effektiv, og blot undgå hvalpe og hunde er det bedste forsvar.

Behandling

Den bedste måde for allergikere at undgå symptomer er at holde sig væk fra hunde. Hvis du ikke kan bære for at tabe et elsket kæledyr, men, kan du prøve at minimere din kontakt med skæl. Holde hvalpen ud af dit soveværelse, hvis du kan, og rense huset ofte. Nøgne etager er bedre end tæppe, der kan fælde skæl. Receptpligtig medicin, herunder steroide og antihistamin næse spray, kan hjælpe kontrol allergi over for hvalpe. Nogle mennesker får periodiske allergi skud eller allergi dråber til at afværge allergisymptomer trods eksponering for hunde.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com