Fælles processer for rensning af vand

04/07/2014 by admin

Fælles processer for rensning af vand

Vand er vigtigt for livet, så udbredt forurening af råvand kilder udgør et problem for alle. Næsten alle drikkevand kræver en form for rensning, uanset om det kommer fra den kommunale vandforsyning gennem din vandhaner, i flasker eller renses i hjemmet. Der er flere processer, der almindeligvis anvendes til at rense vand, herunder ultrafiltrering, carbon adsorption, desinfektion og omvendt osmose. Mange at-home vandrensningssystemer bruger en kombination af disse metoder.

Ultrafiltrering

Ultrafiltrering bruger en meget fin, hård og lidt permeabel membran til at bortfiltrere partikler på molekylært niveau. De mindste molekyler kan glide gennem membranen, men de større partikler er fanget over membranen. Ultrafiltrering fjerner næsten alle typer af forurenende stoffer, herunder tungmetaller, fremmede partikler og patogener som cryptosporidium. Det er et effektivt middel til vandfiltrering, der kræver den mindste mængde af energioutput. Processen kan ikke filtrere klor eller fluor, som nogle mennesker ikke ønsker i deres drikkevand.

Carbon adsorption

Carbon adsorption bruger aktivt kul, oprettet under høje temperaturer til form mikroskop porer, filtrere alle forurenende stoffer. CO2 filtrering fungerer godt for at fjerne kemikalier som klor eller ubehagelig smag og lugt. Nogle kulfiltre er fint nok at bortfiltrere mikroorganismer, og et par er i stand til at fjerne pesticider, bly og andre tungmetaller, sammen med PCB (polychlorerede biphenyler), en forbudte giftige stof, der stadig cirkulerer i nogle vandkilder.

Desinfektion

Desinfektion bruges oftest til kommunale vandforsyninger. Klor-baserede produkter er mest almindeligt anvendt. Klor er effektiv til at dræbe mikrober og patogener, men nogle mennesker objekt til smag og lugt. Det er også effektiv til desinfektion af rørene, at bringer vand til boliger. Ultraviolet stråling eller ozon kan også anvendes som et middel til desinfektion, men hverken dræber effektivt mikroorganismer.

Omvendt osmose

Omvendt osmose udnytter en semipermeabel membran, ligeledes til ultrafiltrering. Det er mere effektivt, fordi vand er tvunget gennem membranen til høj pres til at fjerne flere og mindre partikler. Omvendt osmose fjerner op til 99 procent af alle typer af forurenende stoffer, herunder udstrålede partikler som plutonium. Membranen er så restriktive, at det tager et stykke tid for vand at flyde igennem, gør omvendt osmose langsommere end andre rensning metoder.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com