Definere antistof

04/10/2013 by admin

Et antistof er en specialiseret biomolekyle for at din krop skal være i stand til at bekæmpe sygdomme. Der findes flere typer af antistoffer efter struktur og funktion. Din krop producerer antistoffer naturligt når de udsættes for patogener som virus og bakterier. Antistoffer kan også fremstilles syntetisk i vacciner, som ifølge World Health Organization, har til formål at "producere immunitet over for en sygdom ved at stimulere produktionen af antistoffer."

Definition

Antistoffer er glykoproteiner eller molekyler sammensat af proteiner og kulhydrater. Disse glykoproteiner findes i blodet og handle mod giftige agenser, såsom bakterier, svampe, parasitter og vira.

Immunoglobuliner

Antistoffer tilhører en stor familie af proteiner kaldet immunoglobuliner (Ig). Dit blod producerer Ig som reaktion på fremmede stoffer kaldet immunogens. Som standard din Ig binder og hjælper immunogens ud af kroppen, for eksempel ved at producere tårer når støvpartikler indtaste dine øjne.

Struktur

Hver antistof består af to identiske kæder af aminosyrer kaldes polypeptider---par af "tunge" og "light" kæde aminosyrer---danner en Y-formet molekyle. Proteinerne er placeret i ys arme og stilken består af proteiner med kulhydrat molekyler.

Funktion

Antistoffer forsvare din krop ved at binde sig med virus, bakterier og allergener i en nøglen og lås måde, gengivelse de udenlandske organer inaktive. En anden vigtig funktion af antistoffer er at give en varig immunitet. For eksempel, erhverve du permanent immunitet mod mæslinger efter pådrage sig sygdommen.

Klassificering

Der er fem vigtigste klassificeringer af antistoffer efter struktur: immunglobuliner en (IgA), D (IgD), E (IgE), G (IgG) og M (IgM). Den mest udbredte klasse af antistoffer i blodet er IgG (75 procent af blodserum). IgA er fundet i kropsvæsker såsom spyt og tårer. IgM er effektiv bakterier mordere, der findes for det meste i dit blod. IgD, beliggende i dit blod serum, beskyttende funktion er usikker. IgE er ansvarlig for allergiske reaktioner og beskytte din krop mod parasitære infektioner.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com