5 ingredienser til undgå for sund kost

03/24/2010 by admin

Hvis du ønsker at forbedre din kost, ved du sikkert for at medtage magre proteiner, fuldkorn og friske frugter og grøntsager. De øverste fem ingredienser til undgå har ringe eller ingen næringsværdi, men bærer potentiale til at indvirke negativt på dit helbred. Top fem mad ingredienser til undgå er: MSG (mononatriumglutamat), raffineret sukker, bleget hvidt mel, delvist hydrogenerede olier (eller hydrogenerede olier) og kunstige sødestoffer.

Mononatriumglutamat

MSG, en smagsforstærker, er klassificeret af USA 's Food and Drug Administration som bliver "generelt anerkendt som sikker." Men dens brug og forbrug er genstand for stor debat. Bivirkninger som hovedpine, sved, brystsmerter, rødmen, hurtig hjertebanken, kvalme og svaghed er blevet rapporteret af mennesker når de har spist MSG. Det er ved at blive undersøgt på verdensplan som muligvis forårsager øget risikoen for fedme og forskellige sygdomme.

MSG er almindeligt føjes til en bred vifte af emner på markedet herunder krydderier, saucer, chips og dip.

Raffineret sukker

Raffineret sukker kan smage søde, men konsekvenserne af overforbrug er alt andet end. Hvis du skal bruge sukker, gør det i moderation og vælge ren, uraffineret rørsukker til at erstatte hvide tabellen sukker. Da sukker giver nogen ernæringsmæssige værdi, giver det virkelig kun tomme kalorier. Det også øger kroppens insulin niveauer og fremmer vægtøgning. I stedet vælge fødevarer, der er sødet med honning eller frugt. En anden mulighed er at bruge ren, uraffineret rørsukker.

Bleget hvidt mel

Bleget hvidt mel har lidt næringsværdi. Processen med blegning mel fjerner meget af den oprindelige korn fibre og næringsstoffer, forlader ubrugelig kalorier, som giver lille fordel til din krop. Vælg et fuldkornsprodukt eller ubleget mel til at erstatte hvidt mel. Næringsværdien er meget større og det naturlige fibre vil hjælpe dig til at føle fuld længere.

Delvist hydrogenerede og hydrogenerede olier

2008 og 2009 oplevede en eksplosion af trans fedt drøftelser på det amerikanske marked. Hærdet eller delvist hydrogenerede olier er chock fuld af transfedtsyrer. Processen med hydrogenering tykkere oliens konsistens (næsten at der ligesom smør) og ændrer fedtsyrerne i olien. Transfedtsyrer er bredt anerkendt som sundhedsrisici, bidrager til fedme (ved at gøre du spise mere mens du bremse dit stofskifte) og øge din risiko for at udvikle visse hjerte-kar-sygdomme.Hold øje med delvist hydrogenerede eller hydrogenerede olier på ingredienslisten. Vælge i stedet for produkter, der bruger flerumættede eller enkeltumættet fedt.

Kunstige sødestoffer

Kunstige sødestoffer er ligesom MSG, en anden kontroversiel ingrediens. Mens mange Internet artikler hævder, at kunstige sødestoffer er forbundet med øget risiko for kræft (baseret stort set på en række kliniske undersøgelser mellem 1970 og 1990 's, som har undersøgt virkningen på rotter), National Cancer Institute påpeger, at er der ingen klare kliniske beviser for, at kunstige sødestoffer er forbundet med øget risiko for menneskelige kræftformer.

Ud over kræft, men er der en voksende bekymring at lave og ikke-kalorie sødestoffer rent faktisk kan fremme vægtøgning. Igangværende forskning er nødvendig for at evaluere nytten af kunstige sødestoffer.

I mellemtiden, vælge naturlige alternativer som stevia.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com