Bariatriske behandling

01/23/2013 by admin

Styring af ens vægt kan være en vanskelig opgave for alle, uanset om du er 10 pounds eller 100 pounds overvægt. Men for dem, der betragtes som sygeligt overvægtig, behovet for at tabe sig er et spørgsmål om liv og død. Slagtilfælde, diabetes, højt blodtryk og hjertesygdomme er nogle potentielt dødelige betingelser, der kan være forårsaget fedme.

Typer

Sygelig fedme opstår hos mænd, hvis de er mindst 100 pounds overvægt, og forekommer hos kvinder, hvis de er mindst 80 pounds overvægt. Hvis du er sygeligt overvægtige og har forsøgt at tabe både gennem motion og kost ændringer, men uden betydelige vægttab, kan bariatric kirurgi være mulighed for dig.

Ifølge National Institute for Diabetes og Digestive og nyresygdomme er der fire typer af bariatriske operationer tilgængelig i USA. Den justerbare gastriske band er når en lille band er svøbt omkring toppen af maven. Dette skaber en lille pose hvor mad ind og begrænser mængden af mad, man kan spise. Gastrisk band er justeret ved kirurgisk indsprøjtning af saltvand i bandet selv, der bestemmer størrelsen af posen. Roux-en-y gastrisk bypass, en lille pose er lavet øverst i maven. Mad er dirigeres væk fra resten af maven og direkte ind i tyndtarmen. Dette resulterer i et fald i fødeindtagelse og fødeoptagelsen. Denne procedure er den mest almindelige form for fedmekirurgi og kan henvises til som blot "gastric bypass."

Bilopancreatic omlægning med en Duodenal Switch er en meget kompliceret kirurgi, hvor størrelsen af maven er stærkt reduceret, mad er omdirigeret til tyndtarmen og mave syrer og juice er rettet fra maven pose (også kendt som en gastric sleeve). I en lodret Ærme gastrektomi, fleste af maven er fjernet og mad er omdirigeret til tyndtarmen. Dette reducerer mængden af mad man kan forbruge, samt mindske mængden af ernæring og kalorier, som kroppen kan optage. VSG udføres typisk på dybt overvægtige patienter, og i situationer, hvor de andre bariatriske procedurer vil være for risikabelt for dem.

Afhængigt af en række faktorer som din vægt, mad og spise adfærd, fysisk aktivitet og medicinske historie, vil din læge afgøre, hvilke kirurgi kan være rigtige for dig.

Risici

Alle operationer indebærer nogle beløb af risiko. Ifølge i MayoClinic.com, er en i 200 til 300 mennesker døde af komplikationer fra fedmekirurgi. Yderligere komplikationer omfatter infektion på kirurgi site, blodpropper, udsivning af væske på webstedet hæftning, muskler og væv svækkelse på indsnit punkt, og dumping syndrom (en tilstand, hvor mad rejser for hurtigt fra maven til tyndtarmen, der medfører diarré, kvalme, svimmelhed og svær svedtendens).

Resultater

Trods risiciene, kan bariatric behandlinger være effektive i første omgang at reducere din vægt. Hvad gør den største forskel, dog er din dedikation til at opretholde en sund vægt og livsstil. Denne livslang engagement kan være særligt udfordrende. Følg de retningslinjer, der er givet til dig af din læge, og søge støtte fra venner, familie og støttegrupper (Se ressourcer for flere oplysninger).


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com