Menneskelige øjenlidelser

01/14/2013 by admin

Menneskelige øjenlidelser

To af de mest almindelige øjenlidelser hos mennesker er grå stær og grøn stær. Begge lidelser kan resultere i nærheden fuldstændig blindhed. For at forhindre, at dit syn bliver afbrudt, lære at genkende symptomerne på øjenlidelser. Konsultere en læge hvis du oplever nogen af symptomerne nedenfor eller nogen andre øje ubehag.

Lidelser

Glaukom beskriver en gruppe af sygdomme, der kan forårsage skader på synsnerven, som forbinder øjet til hjernen. Dette skader oftest er et resultat af en stigning af trykket i øjet og kan forårsage tab af synet og endda blindhed. Grå stær beskrive uklarhed af øjets linse, del af øjet, der hjælper med at fokusere billeder på nethinden. Grå stær er mest almindelige hos ældre mennesker som følge af den normale slitage af linsen gennem årene.

Risikofaktorer

Afrikansk-amerikanere over alder 40 og alle amerikanere over 60 år er i risiko for grøn stær. Dem, der har slægtninge med grøn stær er også større risiko for at have sygdommen. Ifølge National Eye Institute er afrikansk-amerikanere fem gange mere tilbøjelige end kaukasere have glaukom. Forskere hypotesen, at rygning og diabetes kan bidrage til udviklingen af grå stær.

Symptomer

I begyndelsen faser af glaukom, kan der være nogen symptomer. Som tiden skrider frem, kvaliteten af den perifere syn kan afslå. Det betyder, at objekter direkte foran dig kan vises tydeligt, mens objekter til siden vises sløret. Over tid, kunne glaukom til sidst resultere i nær komplet perifere blindhed, hvilket kan resultere i tunnelsyn. Grå stær kan forårsage sløret syn, dårlig nattesyn, falmede farve vision og dobbeltsyn i en eller flere øjne.

Behandlinger

Lægerne forsøger først at behandle grå stær med recept briller, lysere belysning og forstørrelsesglas. Hvis disse metoder mislykkes, er kirurgi den næste anbefalede behandling. Kirurgiske procedurer bruges til at fjerne de berørte linse og erstatte det med et syntetisk. Glaukom behandlinger ansætte brug af øjendråber, der reducerer mængden af væske i øjet producerer. Laser trabeculoplasty er også en procedure, der bruges til at dræne noget af væske fra øjet til at lindre pres.

Forebyggelse

Forskning har fundet, at den bedste måde at forhindre glaukom er at diagnosticere og behandle det så tidligt som muligt, forhindre yderligere skader. Hvis du har en høj risiko for at få grøn stær, få dine øjne, testet af en øjenlæge mindst hvert andet år. Hvis du allerede har grøn stær, Sørg for at tage medicin som ordineret. Afslutning rygning, iført solbriller og holde solen ud af øjnene er nogle af de bedste måder at forebygge grå stær. En kost rig på grønne bladgrøntsager og antioxidanter til at reducere denne risiko for grå stær på grund af alder.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com