Hvilke typer speciallæger omgås ældre?

10/04/2016 by admin

Hvilke typer speciallæger omgås ældre?

Geriatri er inden for medicin, der fokuserer på pleje af ældre personer. Selv om de fleste sundhedsprofessionelle levere tjenesteydelser til folk i alle aldre, er der en række specielle tjenester der fokuserer udelukkende på behandlingen af den ældre befolkning. Fordelen ved at modtage disse tjenester er et højere niveau af uddannelse og erfaring med betingelser oftest forbundet med aldringsprocessen.

Geriatrisk sygepleje

Sygeplejersker giver pleje til patienter i en række medicinske indstillinger, herunder det hospital, plejehjem, læges kontorer og hjemmepleje. Sygeplejersker, der har en særlig interesse i den geriatriske befolkning ofte arbejde i plejehjem og hjælpemidler levende faciliteter. Selv om videreuddannelse inden for geriatri er ofte erhvervet på jobbet, er der avancerede akademiske programmer til rådighed til sygeplejersker samt. En kandidatgrad i geriatri resultater i berettigelse til certificering som en geriatriske sygeplejerske praktiserende læge (BNI). BNI er i stand til at arbejde selvstændigt, ordinere medicin og sørge for pleje af patienter med aldersrelaterede sundhedsspørgsmål.

Geriatrisk medicin

Familie praksis og intern medicin læger yde lægelige ydelser til personer i hele deres levetid, herunder den ældre del af befolkningen. Nogle læger vælger at få efteruddannelse og blive geriatrikere og fokusere deres pleje på ældre borgere. Disse læger administrere typisk den overordnede sundhed for deres patienter, herunder rutinemæssig check-ups og medicinsk behandling af kroniske sygdomme. Der er også læger, der specialiserer sig i behandlingen af ældre inden for et andet speciale område. Disse omfatter geriatriske psykiatere, hjerte-kar- og pulmonal specialister og læger, der behandler orgel-specifikke spørgsmål som nyresygdom.

Geriatrisk rehabilitering

Rehabilitering professionelle som fysisk, erhvervsmæssig, og talepædagoger er uddannet til at arbejde med patienter i hele deres levetid. Nogle terapeuter beslutter at fokusere deres behandling til en bestemt aldersgruppe som geriatri. Disse terapeuter er ofte fundet i rehabilitering faciliteter, plejehjem og hjemmepleje. Fysioterapeuter kan også opnå yderligere certificering som en geriatrisk certificeret specialist (GCS) gennem deres faglige organisation efter avancerede undersøgelse og et ekstra bord eksamen. Andre behandlere som kiropraktorer og akupunktører kan yde pleje, der er skræddersyet til den ældre del af befolkningen så godt.

Community Health Services

Gerontologists er fagfolk, der arbejder i forskellige aspekter af sundheds-relaterede tjenesteydelser til den ældre del af befolkningen. De er ofte ansat af EU-agenturer og give advocacy tjenester, ernæringsmæssige instruktion, motion og wellness programmer og Dagpleje tjenester for folk, der har brug for ekstra tilsyn i løbet af dagen. Selvom disse personer ikke er en del af mainstream sundhedspleje, påvirker de tjenester, de tilbyder adresse livsstil spørgsmål, som direkte geriatriske befolkningens sundhed.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com