Atkins kost & ketose

10/10/2016 by admin

Som den første low-carb diæt at nå mainstream popularitet, er Atkins kost stadig en levedygtig løsning for dem, der søger for at kontrollere deres vægt med en carb-begrænset plan. Atkins-diæt stimulerer maksimal fedttab ved at placere din krop i ketosis--en tilstand, hvor kroppen først ser til fedt som brændstof, i stedet for sin foretrukne brændstof kilde glycogen. Forstå forholdet mellem Atkins og ketose er nøglen til at få mest ud af oplevelsen slankekure.

Hvad er ketose?

Da alternativet, ville din krop foretrække at bruge glykogen som brændstof kilde. Glykogen er intet mere end simpel blod sukker, fremstillet som følge af kroppen fordøje kulhydrater. Men når kroppen er tvunget ind i en tilstand af ketose via langvarig glykogen afsavn, den bevæger sig i "backup mode" og skifter til at bruge fedt som brændstof til at sikre din fortsatte overlevelse.

Indtastning af ketose

Ketose er ikke en foretrukken tilstand, så du skal arbejde aktivt for at tvinge din krop i ketosis. Overgangen i ketosis forekommer når gemt glykogen niveauer i kroppen er helt opbrugt. I reale termer, er denne parameter tvunget ved at fratage kroppen af kulhydrater for en længere periode. Selvom enkeltpersoner variere på hvor hurtigt de kommer ind i ketosis, den tid det tager at nå frem til en sådan stat er normalt to uger.

Atkins og ketose

Ikke alle lav-carb kostvaner er skabt lige - der er både ketogenic og ikke-ketogenic low-carb slankekure planer. Enhver plan, der tillader dig at forbruge mere end 30 eller deromkring gram kulhydrater om dagen er sandsynligvis ikke-ketogenic, som glykogen butikker vil aldrig nå "faren niveau," hvilket fik overgangen. Atkins planen er ketogen som sin første fase (induktionsfasen) er to uger af ekstremt lav-carb spise--mindre end 20g carbs pr. dag. Dette medfører, at udtømme kroppens glykogen butikker, flytter du ind i en tilstand af ketose.

Er ketose Safe?

Selv om nogle personer har fremsendt udtalelsen at ketose er en farlig tilstand, simpel evolutionær teori fordriver dette. Som din krop er en utrolig fleksibel "maskine", hvis primære mål er at forblive fungerer trods potentielt ugunstige forhold, det giver god mening at have en backup brændstofsystemet som ketose, i tilfælde af at du ikke ville kunne opnå tilstrækkelig kulhydrat kilder samtidig fouragering for mad i naturen. Eskimoerne live på intet, men en ketogenic kost hele deres liv, hvilket gør det en forholdsvis sikker satsning, at du sikkert kan angive ketose for et par måneder.

Overvejelser

Trods ketose at være helt sikker, har nogle argumenteret for hvorvidt ketose er nødvendige for at opnå optimal slankekure resultater. Canadiske styrke coach Charles Poliquin, der uddanner professionelle og olympiske atleter, har udtalt, at ketose er "overvurderet og ikke nødvendige for at gøre fremskridt." Således, du kan ikke gå glip af noget hvis du vælger en mere liberal ikke-ketogenic low-carb diæt for dit vægttab behov.


Relaterede artikler

© 2018 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com