Hypofysetumor & graviditet

04/27/2010 by admin

Hypofysetumor & graviditet

Hypofyse tumorer påvirker kvinder oftere end mænd, og under graviditet, ekstra pleje bør tages for at behandle disse tumorer og deres symptomer. Forstå symptomer og behandlingsmuligheder er det første skridt mod sikker behandling af dit hypofysetumor under graviditet. Derudover forstørrer hypofysen under graviditet, så symptomer kan vare ved eller forværres.

Identifikation

Prolactinoma---den mest almindelige type af hypofysetumor---er forårsaget af for meget prolaktin i blodet eller pres af tumor på omkringliggende væv. Hormonet prolaktin er det hormon, der er ansvarlige for at producere modermælk i en gravide og ammende kvinder.

Lille, benigne hypofyse tumorer er udbredt blandt den brede offentlighed, ifølge det nationale endokrine og metaboliske sygdomme Information Services. Men symptomatisk prolactinomas er relativt ualmindelige, og de forekommer oftere hos kvinder. Selvom årsagerne er ukendt, er disse tumorer generelt ikke genetiske.

Effekter

Når hypofysen bliver for stor, kan der opstå symptomer som hovedpine og synsforstyrrelser. Høje niveauer af prolaktin kan påvirke frugtbarhed og menstruation. Desuden kan ikke-gravide eller postpartum kvinder producerer modermælk. Kvinder med hypofyse tumorer kan opleve tab af libido, og vaginal tørhed.

Behandling under graviditet

De nationale endokrine og metaboliske sygdomme Information services anbefaler drøfte behandlingsmuligheder med din læge, før du bliver gravid. Hun kan anmode om en MR-skanning til at vurdere størrelsen af tumor og en øjenundersøgelse at måle visuelle felter.

I en normal graviditet, hypofysen forstørrer og prolaktin produktion stiger, så kvinder, der lider af prolactinoma kan opleve denne vækst endnu højere grad. Mindre end 3 procent af ramte gravide kvinder med hypofyse tumorer vil opleve symptomer af tumorvækst, såsom hovedpine og sløret syn. Hos gravide kvinder med store prolactinomas---hypofyse tumorer---risikoen for symptomatisk tumorvækst er omkring 30 procent.

Medicin

Medicin Bromocriptin og cabergolin er brugt godbid hypofyse tumorer. Tidligt i graviditeten, begge medikamenter er stadig betragtes som sikre; imidlertid blevet ikke etableret sikkerhed gennem hele graviditeten. Bromocriptin har en længere tradition for sikkerhed i begyndelsen af graviditeten, så når de forsøger at blive gravide, overveje at bruge Bromocriptin i stedet for cabergolin.

Overvejelser

Hele din graviditet, forvente at se en endokrinolog hver to måneder til æsler tumorvækst. Kontakt din endokrinolog, hvis du udvikler symptomer på tumorvækst, såsom hovedpine, vision ændringer, kvalme, opkastning, overdreven tørst eller vandladning eller ekstreme sløvhed. Medicin kan have til at blive genindsat og yderligere behandling kan være nødvendig, hvis symptomerne udvikler og persistere i graviditeten.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com