Om B12 skud bivirkninger

03/12/2010 by admin

Vitamin B12 er en fælles supplement, der er taget både oralt og gennem injektioner. Selvom vitaminet er ugiftigt selv i store doser, kan det forårsage nogle ubehagelige bivirkninger.

Om Vitamin B12

B12-vitamin er et vandopløseligt vitamin, der hjælper med at opbygge og vedligeholde røde blodlegemer og nerveceller. Det er også nødvendigt at oprette DNA. B12 er oprettet under fordøjelsen og kombinerer med et stof kaldet "intrinsic factor", før den er absorberet i blodbanen. Fødevarer som skaldyr, kød og mejeriprodukter er høj i Vitamin B12. Det er ikke vanskeligt at opretholde tilstrækkelige mængder gennem en normal kost.

Primære bivirkninger

Bivirkninger ved at tage B12 kosttilskud er ikke livstruende, men de kan være ubehagelige. De mest almindelige bivirkninger er mild diarré, åndedrætsproblemer, nældefeber, hududslæt, søvnløshed, angst, panik angreb, vejrtrækningsproblemer og hjertebanken. Symptomerne ofte forsvinde inden for et par dage, men i sjældne tilfælde kan forekomme i flere måneder. Forskning viser også, at bivirkninger er mere almindelige, når B12 er administreret gennem en indsprøjtning.

Sjældne bivirkninger

Patienter at tage Vitamin B12 kosttilskud bør tjekke deres sygehistorie sørge for der er ingen familie historie af Lebers sygdom, en arvelig øje betingelse at anledninger synsnerven at atrofi. Forskning har vist, at store doser af B12 kan forårsage en tidlig debut af sygdommen og føre til hurtigere degeneration af synsnerven.

Hvorfor nogle skal tage B-12

Da de fleste mennesker får masser af Vitamin B12 gennem de fødevarer, de spiser, behøver de fleste mennesker ikke at tage kosttilskud. Folk der har brug for B12 har tendens til at være ældre eller lider af en tarm eller mave problem, der gør dem ude af stand til at absorbere B12 gennem fødevarer, de spiser. Vegetarer er også i fare, da de normalt ikke spiser fødevarer, der indeholder tilstrækkelige mængder af B12.

Få problemer

Selv om Vitamin B12 kan producere uønskede bivirkninger, de har tendens til at være milde. Og selv hvis en person lider nogle bivirkninger fra B12 kosttilskud, fordelene ved at tage dem typisk opvejer, hvad er normalt bare midlertidig ubehag.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com