Hvad forårsager høj fastende blodglucose?

07/23/2013 by admin

Om fastende blodglucose

Fastende glukose er mængden af sukker i blodet efter otte timer eller mere uden at spise. Der er to metoder til test fastende blodsukker: fastende plasma glucose test og oral glukose tolerance test. Fastende plasma glucose test foranstaltninger blod efter otte timers fastende og et resultat større end 126 anses høj. Oral glukose tolerance test kræver den patient hurtigt i otte timer og derefter drikke et glukose løsning og vente to timer--anses et resultat større end 200 for høj. Diabetes er den mest almindelige årsag til høj fastende blodsukker, men andre endokrine og metaboliske sygdomme og medicin kan også forårsage høje fastende blod glucose.

Diabetes

Diabetes er en tilstand, hvor kroppen er ikke tilstrækkeligt behandle glukose. Der er to hovedtyper af diabetes: typen 1, 2 og en tredje form kendt som svangerskabsdiabetes. Type 1 diabetes er også kendt som insulin-afhængige og forekommer, når bugspytkirtlen stopper producere insulin. Type 1 diabetes forekommer oftest hos børn. Type 2 diabetes er også kendt som sent indsættende og forekommer, når bugspytkirtlen producerer insulin, men kroppen ikke bruger det korrekt. Type 2 er mest almindeligt hos personer over 40 og er forbundet med livsstil, kropsvægt og fysisk aktivitet. Type 2 diabetes har en arvelig komponent og latinamerikanere, asiater og afroamerikanere er i større risiko. Det er også betragtes som kan forebygges med enkle kostændringer, motion og livsstil ændringer. Svangerskabsdiabetes kun påvirker gravide kvinder og svarer til type 2, bugspytkirtlen gør insulin men kroppen ikke reagerer på det. Svangerskabsdiabetes kan gå væk, når en kvinde føder, men hun kan være større risiko for at udvikle det i fremtidige graviditeter og for at udvikle type 2 diabetes senere i livet.

Andre årsager

Cushings syndrom, adrenal lidelse og skader på hypofysen kan både påvirke blod glucose niveauer. Hypofysen styrer de fleste af de andre kirtler i kroppen, herunder bugspytkirtlen og binyrerne. Bugspytkirtlen spiller også to roller i forvaltningen af blod sukker: det frigiver glukagon, som stimulerer leveren til at frigive glukose i blodet, og det frigiver insulin for at hjælpe kroppen metabolisere blodsukker. Når kroppen reagerer på stress, frigiver den adrenal system cortisol, der stimulerer bugspytkirtlen til at frigive glukagon. Cushings syndrom forårsager binyrerne til at frigive for meget cortisol, som kan forårsage en kortvarig stigning i blodsukkeret. Skader eller sygdom til hypofysen kan også forårsage bugspytkirtlen eller binyrer funktionsfejl, resulterende i nedsat blodsukker.

Medicin som Zyprexa har været kendt for at forårsage en stigning i blodsukkeret. En patient at tage Zyprexa i en længere periode kan opleve høj fastende blodsukker.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com