Kost for kronisk Hepatitis C patienter

08/06/2013 by admin

Hepatitis C er en alvorlig sygdom forårsaget af en virus. I gang, kan det medføre kronisk hep C, en alvorlig komplikation. Uden ordentlig pleje, kan leveren udvikle ardannelse og skader, kendt som skrumpelever. Vedtage en sundere kost kan hjælpe med at afværge skrumpelever, samt udvide den generelle sundhed i din lever. Det kan hjælpe for at have din læge henvise dig til en ernæring specialist til at hjælpe dig med at udvikle en kost baseret på din tilstand og kostbehov.

Frugter & grøntsager

Ifølge Mayo Clinic, indarbejde mere frugt og grøntsager i din kost. Spis mere bladgrøntsager som spinat og grønkål. Grøntsager såsom bønner og linser giver gode former for protein, der ikke nedbrydes til aminosyrer og ammoniak, som kød gør. Indarbejde bær til frugt smoothies er en fantastisk måde at få frugter i din kost. Frugter, der indeholder nødvendige vitaminer er blåbær, jordbær og appelsiner.

Minimere rødt kød

Overdreven proteinindtagelse fra rødt kød er dårligt for kronisk hep C patienter, fordi rødt kød bryder ned i toksiner, der kan nå hjernen. Som et resultat, kan du udvikle hepatisk encefalopati. Hepatisk encefalopati kan skabe forvirring og midlertidigt hukommelsestab.

Rødt kød indeholder også jern. Jern kan ophobes i leveren, og spise store mængder af rødt kød kan forværre din tilstand. Spise små portioner af kød kan være okay med din kost. Tale med din læge om hvorvidt at have rødt kød er tilladt i en kost for din tilstand.

Undgå alkohol

Det er vigtigt at ikke drikke, når du har kronisk hep C. Hvilken som helst mængde alkohol kan forårsage fremskyndelsen op af leverskader. Overdrevent drikkeri kan også medføre skrumpelever. Ifølge National Institute on Alcohol Abuse og alkoholisme, kan drikker for meget alkohol også eventuelt forårsage leverkræft. Selvom det kan være fristende at forbruge en alkoholholdig drik er om dagen, dermed stærkt frarådes for dem, der lever med kroniske hep C.

Undgå usunde fødevarer

Skåret ud nogen fedtholdige fødevarer, forarbejdede fødevarer og stivelse fra din kost. Fødevarer med højt fedt kan bidrage til at fede indskud inden for din lever. Dette kan resultere i en tilstand kendt som ikke-alkoholiske skrumpelever. Højt fedtindhold og forarbejdede fødevarer kan også resultere i fedme, hvilket kan resultere i andre sygdomstilstande som forhøjet blodtryk, diabetes og forhøjet kolesterol. Bruge vegetabilsk olie eller smør kun i små mængder. Også undgå sukkerholdige og salte fødevarer. Salt fødevarer kan gøre kroppen bevarer overskydende væske, som vil gøre din tilstand værre.

Snacks

Omfatte snacks i din kost. Sunde mellemmåltider mellem måltiderne vil bremse din trang og begrænse dine chancer for at ønske at spise usunde fødevarer. Holde jordnøddesmør og selleri, ost sticks, hårdkogte æg og æbler på hånden til at spise som en snack. Yoghurt er (så længe det er lav i sukker) også en sund snack. Peanut smør, ost sticks og yoghurt kan købes i fedtfattig former. Du kan også købe lavt fedtindhold, unflavored yoghurt og sætte din favorit frugt i yoghurt for en snack. Selv drikkevand med dine snacks kan medvirke til at reducere cravings for sukkerholdige eller salte snacks.

Kosttilskud

Det kan være fristende at ønsker at tage kosttilskud, når du er konfronteret med en sygdom. Det er dog meget vigtigt at konsultere din læge eller ernæring specialist før du gør dette. Nogle gange kan du mega-dosis med vitaminer, hvilket kan resultere i uønskede virkninger på kroppen. Mega-dosering af vitaminer kan gøre leversygdom værre.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com