Liste over jern-berigede fødevarer

12/09/2013 by admin

Liste over jern-berigede fødevarer

Jern-berigede fødevarer har tilføjet mængder af væsentlige mineralet jern. For at bekæmpe jern mangler i diæter rundt omkring i verden, er mineralet føjet til forarbejdede fødevarer spænder fra baby formler til morgenmadsprodukter. Ikke at forveksle med jern-rige fødevarer, der indeholder naturligt høje mængder af jern, jern-berigede fødevarer er tydeligt mærket som sådan og kan omfatte en bred vifte af kerner og pasta, der beriger kosten og kan hjælpe afværge lidelser som følge af lavt indhold af jern.

Baby formler og korn

I et papir af David L. Yeung udgivet af United Nations University Press, tyder Yeung på, at vorden er en kritisk periode af menneskelig vækst, hvor børn har brug for flere næringsstoffer og mineraler end ethvert andet punkt i livscyklus. Selv i udviklede lande, hvor kosten mangler er langt mindre udbredt, anfører han, at omkring 15 procent af spædbørn er jern-mangel. For at bekæmpe manglen på jern i børns kost, er modermælkserstatning og baby korn ofte beriget med jern, der er tilgængelig og let at absorbere. Barns sundhed anbefaler efter jern-berigede formel med berigede korn, indtil barnet er op til 24 måneder gamle til at sikre børn får nok jern.

Brød, Pasta og hvide ris

Brød, pasta og ris undergår en raffinering, der strimler fødevarer af nogle af deres naturlige næringsstoffer, herunder jern. Som følge heraf befæste virksomheder raffineret korn og hvede med ekstra jern og andre næringsstoffer som thiamin og riboflavin. Ifølge en artikel i Journal of Nutrition fra Iowa State University er"korn mel, hvede og majs... de mest almindelige køretøjer for jern berigelse at nå den generelle befolkning." Befæstede brød og beriget pasta er tydeligt markeret og tilbyde jernindhold med ernæring oplysningerne skal udskrives på pakken.

Morgenmadsprodukter

Ready-to-eat morgenmadsprodukter, havregrød og gryn er ofte beriget med jern. Anbefalede kost godtgørelse til 39 procent af daglige i virkeligheden, en Ohio State University datablad om jern ernæring hedder det, at berigede korn kan give 4,5 mg til 7 mg jern, op. En befæstet servering rede havregryn tilbyder den samme fordel. Berigede morgenmadsprodukter kan kompensere for det lave niveau af jern, der kan skyldes en kost højt i komælk. Kids Sundhed fastslår, at et barns kost højt i komælk kan føre til jernmangel, fordi mælken er lav i jern og det nedsætter hastigheden af jernoptagelsen i kroppen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com