Fødevarer, der Cure søvnløshed

10/14/2016 by admin

Hvis du har problemer med drivende ned til drømmeland eller hvileløst vække hele natten, er du ikke alene. Søvnløshed påvirker op til 33 procent af befolkningen, berøver millioner af hårdt tiltrængte shuteye. Heldigvis kan en løsning for bedre søvn lurer i dit køkken. Berige din kost med fødevarer med højt i søvn-præparaterne næringsstoffer, du kan finde det nemmere at falde - og bo--i søvn hver nat, hvilket resulterer i revitaliserende resten du fortjener.

Bananer

Sammen med at være billige, kan velsmagende og bekvem, bananer være en af naturens mest potente søvn hjælpemidler. Disse frugter er rig på aminosyren tryptofan, den diætetiske forløber for serotonin - en neurotransmitter kritisk for afslapning og søvn. Bananer indeholder derudover rigelig mængder af natrium, kalium og magnesium, som kan dæmpe en frazzled nervesystemet og fremkalde afslappende slummer. For at afværge natlige søvnløshed, spise en banan som før sengetid mellemmåltid.

Ris

Hvis du ikke synes at blunde når dit hoved rammer puden, kan du overveje at tilføje hvide ris til din aftenmenu. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i februar 2007-udgaven af American Journal of Clinical Nutrition, fag, der forbruges en skål af jasmin ris fire timer før sengetid faldt i søvn næsten dobbelt så hurtigt som kontrolgruppen. Forskerne formoder, at høj-glykæmiske levnedsmidler--som den hvide langkornet ris anvendes i undersøgelsen--kan fremskynde strømmen af tryptophan ind i hjernen, inducerende søvnighed.

Pekannødder

Pekannødder er mere end bare ernæringsmæssige kraftcentre; de kan også lette en god nats søvn. Disse sunde nødder er høj i pyridoxin eller vitamin B6, som er afgørende for at opretholde et sundt nervesystem behov for høj kvalitet søvn. Sammen med lempelse af angst og spændinger, som er fælles foder til søvnløshed, er pyridoxin i pekannødder et væsentligt element for produktion serotonin, som fremkalder afslapning og bidrager til søvn hormon melatonin.

Mælk

Når det kommer til at erobre søvnløshed, kan et glas mælk være en fremragende sene tonic. Calcium, en vigtig næringsstof i mælk, er en naturlig beroligende. Mælk er også rige på tryptofan, øge kroppens produktion af søvn-præparaterne serotonin og melatonin. Hvis du er følsom over for mejeri, kan calcium-berigede sojamælk, som er også høj i tryptophan, være en passende erstatning.

Advarsel

Mens bestemte fødevarer kan styrke kampen mod søvnløshed, kan de ikke være nok til at modvirke velkendte udløsere, som koffein, ekstrem stress eller visse medikamenter. Hvis søvnløshed plager rutinemæssigt dine nætter, undersøge din livsstil for andre faktorer, og engagere sig i andre søvn-fremmende metoder såsom regelmæssig motion og afslapning teknikker. I tilfælde hvor søvnløshed alvorligt underminerer din livskvalitet, se en læge for at udelukke underliggende medicinske problemer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com