Almindelige typer af p-piller

02/15/2010 by admin

Typen af prævention, der vil være mest effektive for dig afhænger af grunden til at du tager det, dit generelle helbred, din alder og om du har genetiske tendenser mod visse sygdomme som brystkræft.

Funktion

Den primære funktion af prævention er at undgå graviditet. P-piller kan dog også bruges til at kontrollere acne; mindske eller fjerne symptomer på præmenstruelle syndrom eller præmenstruelle dysforisk lidelse, der er alvorlige nok til at forstyrre din livsstil; at regulere perioder; og til behandling af endometriose.

Monofasiske

P-piller virker ved at frigive syntetiske hormoner i kroppen. En type af p-piller, kaldet monofasiske, har den samme mængde af østrogen og progesteron i hvert af de aktive piller. Dette holder hormonerne på et konstant niveau i kroppen og kan reducere nogle af de mere almindelige bivirkninger af p-piller, såsom kvalme eller humørsvingninger.

Brand navne for monofasiske piller omfatter Alesse og Loestrin.

Kombination

Kombination piller har to hormoner, østrogen og gestagen. Kombination piller kan være monofasiske, som omtalt i forrige afsnit, eller de kan have faldende niveauer af hormoner i de aktive tabletter.

Bifasisk kombination piller ændre hormon niveauet en gang i løbet af 21-dages dosering cyklus. Trifasisk kombination piller ændre de hormonniveauer hver syvende pille under 21-dages dosering cyklus.

Brand navne for kombination piller omfatter Ortho-Novum 10/11 og Ortho-Novum Tri-Cyclen.

Mini piller

P-piller, der kun indeholder progesteron hormon kaldes mini piller. Når taget korrekt, disse er lige så effektiv som kombination piller, men kvinder, der lider mere alvorlige bivirkninger med kombination piller er som regel i stand til at tolerere mini pille bedre.

Mærker af p-piller indeholdende kun progesteron omfatter Micronor.

Advarsler

Uanset hvilken type prævention er eller hvordan hormonerne, der er leveret, har alle p-piller potentielle bivirkninger. De kan være mild som øget gennembrudsblødning, vægtøgning og kvalme, eller mere alvorlige såsom øget risiko for slagtilfælde eller blodpropper.

Kvinder, der er ældre end 35 og der røg chance en højere for at lide af slagtilfælde eller blodpropper. Hvis du tager p-piller, bør du stoppe med at ryge.

P-pillen ikke beskytte dig mod HIV eller en seksuelt overført sygdom. Hvis du eller din partner har eller har haft flere sex-partnere, bør du overveje at have din partner bruge kondom til at beskytte jer begge.

Sundhedspersonalet skal ordinere p-piller til dig; Du kan ikke og bør ikke forsøge at anskaffe dem på anden måde undtagen ved en recept.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com