Virkningerne af spor føre indtagelse

05/08/2010 by admin

Virkningerne af spor føre indtagelse

Bly er et giftigt naturligt forekommende metal, som kan forårsage forskellige sundhedsmæssige komplikationer. Langsigtet trace bly eksponering via indtagelse, indånding og absorption resulterer i kronisk blyforgiftning. Krop-blykoncentrationerne så lavt som 10 µg/dL er en potentiel sundhedsrisiko og bliver mere farlig med fortsatte eksponering og akkumulering. Behandlingsmuligheder afhænger af niveauet for blyforgiftning på tidspunktet for registrering. Der er mange forebyggende metoder, som kan bruges til at reducere trace bly eksponering og forekomst af kronisk blyforgiftning.

Eksponering

Bly-baseret maling chips og støv, fælles i hjem bygget i og før halvfjerdserne, er den mest almindelige kilde til trace bly eksponering. Børn er mest tilbøjelige til at lægge forurenede genstande og hænder i munden, hvilket gør dem sårbare over for kronisk blyforgiftning gennem indtagelse. Voksne er også sårbare til at inhalere bly forurenet støv, rester og kemikalier i boligen eller tjenestesteder. Vand som løber gennem forværrede blyrør kan forårsage kronisk blyforgiftning gennem langsigtede forbrug. International mad og genstande fra lande med minimum bly fremstilling forordninger er kilder til forurening. Bly eksponering er farlige for mennesker i alle aldre. Men, nyfødte og børn har højere risiko for sundhedsmæssige problemer på grund af deres lille udvikle organer evne til at gradvist reducere bly opbygning hurtigere end satsen for akkumulering.

Bly i kroppen

En gang i kroppens system, føre rejser gennem blodbanen som hvis det var et naturligt forekommende mineral som jern, kalcium og zink. Det griber ind i bloods iltforsyning til organer og væv, ophobes og påvirker normale funktion af kroppen systemer og hjernen. Indtaget bly spor kan også ophobes i knogler fører til problemer med calcium absorption, sund knoglevækst og muskel- og nerve funktion.

Symptomer

Symptomer på kronisk blyforgiftning er uspecifikke og kan gå upåagtet hen på lav forurening i blodet. Voksne med kronisk blyforgiftning opleve problemer med reproduktion, hypertension, nervesygdomme, problemer med koncentration og muskel- og ledsmerter. Børn vil vise tegn på forsinket Kognitiv udvikling, adfærdsmæssige problemer, forstoppelse, hovedpine, træthed, tab af appetit, opkastning, kvalme, svaghed eller smerter. Fortsatte eksponering uden afsløring eller behandling, vil resultere i anfald eller koma. Betingelsen kan være liv truer og overlevelse kan være ledsaget med permanent hjerneskade.

Behandling

Behandling i tilfælde af lavt blyindhold begynder med bestemmelse af kilden og stoppe fortsatte eksponering. Kroppen vil gradvist fjerne bly og reducere blykoncentrationerne i blodet. Patienter diagnosticeret med høj blykoncentrationerne er indlagt og behandlet med en chelatdanner. Medicinen virker ved kemisk binding med føringen og gør det lettere at være naturligt udskilles fra kroppen gennem urinvejene.

Forebyggelse

Professionel renovering og fjernelse af bly maling fra ældre huse er en effektiv måde at reducere bly eksponering og indtagelse. Yderligere forebyggende metoder omfatter regelmæssig rengøring af højrisikoområder og afprøvning af postevand for blyindholdet. Periodiske blodprøver under routing læge besøg gør det muligt for tidlig påvisning og succesfuld behandling og nyttiggørelse.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com