Arterie Plaque sygdom

03/17/2010 by admin

Arterie plaque, i sin mere alvorlige tilfælde kan medføre slagtilfælde, hjerteanfald og amputation. Et par ændringer i livsstil kan reducere muligheden for lider af denne potentielt dødelige lidelse.

Identifikation

Arteriel vaskulær sygdom er den mere præcise medicinske betegnelse for hvad der kan betegnes som "arterie plaque sygdom." Dette sker når en ophobning af fede indskud, kaldet plaque, hærder og tilstopper arterier.

Proces

Denne blokering begrænser blodgennemstrømningen og ilt nødvendige for sunde funktion af forskellige dele af kroppen. Det kaldes carotis arteriel sygdom når blokering opstår i nakken, koronar arteriel sygdom, når det påvirker hjertet og perifer arteriel sygdom, når arme og ben er berørt.

Bekymringer

Blokerede halspulsårer kan føre til slagtilfælde, som hjernen ikke får nok blod og ilt. Hjerteanfald og koronar sygdom er typiske resultater, når arterierne leverer hjertet er tilstoppet. Plaque oprustning i arterierne i benene forårsage vanskeligheder i gåafstand og i ekstreme tilfælde, koldbrand og amputation.

Risikofaktorer

Rygning, forhøjet kolesterol, forhøjet blodtryk, diabetes, fedme og manglende motion øger risikoen for at udvikle vaskulære arteriel sygdom.

Behandling

Aspirin terapi er hyppige behandling, som kirurgiske procedurer med henblik på at rydde blokerede arterier. Livsstilsændringer, herunder en kost, der begrænser kolesterol, er vigtigt. "Medicin, der anvendes til at sænke kolesterol i blodet har været effektive til at forebygge udviklingen af åreforkalkning" (den medicinske betegnelse for plaque oprustning,) siger central Maine Medical Center i Bangor.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com