Prostata Turp procedurer

03/20/2010 by admin

Prostata Turp procedurer

Benign udvidelse af prostata er meget almindelig hos mænd, når de bliver ældre. Der er flere behandlingsmuligheder at lindre symptomer forårsaget af den betingelse, som vil hjælpe med at forhindre blære eller nyre skader. TURP er den mest almindelige, tegner sig for 95 procent af de kirurgiske procedurer udføres for prostata udvidelsen.

Hvad er TURP?

TURP er et akronym for transuretral resektion af prostata. Det er en minimalt invasiv kirurgisk procedure, der fjerner prostata væv, der buler i urinrøret og blokerer urin flow. Ideen er at fjerne alle de tilgroede væv uden at fjerne prostata, selv. Nogle gange kaldet roto-rooter kirurgi, udføres TURP for at lindre symptomer på benign prostatahyperplasi eller BPH, almindeligvis benævnt udvidelsen af prostata.

Anæstesi

TURP er en af de oftest udførte operationer landsdækkende. Det er meget effektiv og kan gendanne urinvejene, som fungerede som en teenager. Proceduren er udført under en af tre typer af anæstesi: generel, epidural eller spinal.

Procedure

En lille elektrisk løkke, kaldes en resectoscope, administreres af en urolog ind i urinrøret gennem penis. Instrumentet måler omkring 12 inches lang og har en 1/2-inch diameter. Det bruges til chip væk på overvækst væv som blokerer urin kanal en brik ad gangen. Ventiler kontrollere kunstvanding væske, som skyller stykkerne ind i blæren og ud igen. Når vævet er blevet med held fjernet, cauterizes elektrisk strøm såret. Proceduren tager ikke mere end 90 minutter men kræver et hospitalsophold af en til tre dage.

Komplikationer

Blødning kan være en umiddelbar komplikation, der kræver transfusion i omkring 4 procent af tilfældene. Derudover akut urinretention kan forekomme i 6-7 procent af patienter, og to procent af patienterne lider af infektioner.

Mænd, der har vurderede større end 60 gram og kræver en længere drift med mere væske til at skylle ud overvækst væv er i risiko for den sjældne TURP syndrom. Alvorligt, men behandles, syndromet kan forårsage mental forvirring og visuelle og fordøjelsesfremmende problemer samt hjerte problemer.

Bivirkninger

Ifølge Peter T. Scardino, MD, formand for afdelingen Urologi ved Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, er erektil dysfunktion en bivirkning i 13 procent af patienter, der gennemgår proceduren TURP. Desuden lider cirka 5 procent en urin forsnævring, der bremsende urin flow, og 1 procent erfaring inkontinens. En anden 50 procent af mændene udvikle retrograd ejakulation, hvor sæd er bortvist ind i blæren i stedet for ud af penis, hvilket resulterer i barnløshed.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com