Tegn og symptomer på en Herpes infektion i øjet

11/08/2012 by admin

Tegn og symptomer på en Herpes infektion i øjet

Herpes i øjet, eller okulær herpes er en tilbagevendende herpes Type 1-infektion i øjet. Type 1 herpes i øjet kan forårsage betændelse og ardannelse i hornhinden. Overførsel af virus er gennem tæt kontakt med en inficeret person, såsom et forkølelsessår på læberne. Herpes simplex virus rejser derefter gennem næsen eller munden, og endelig på nerverne, hvor det enten er stadig sovende eller udvikler sig til en infektion. Den nøjagtige måde, det forårsager infektion er ukendt, men der er fælles symptomer, såsom hævelse omkring øjnene, rive, tilbagevendende øjeninfektioner, øjenirritation, følelsen af at have et fremmed stof i øjet, røde øjne, våde udflåd fra øjne og følsomhed over for lys.

Herpes Keratitis

Dette er den mest almindelige form for herpes i øjet og normalt heler uden ardannelse. Det påvirker det øverste lag af hornhinden, kendt som epitel. Denne type af herpes præsenterer normalt sig selv som en rød øje med varierende grader af smerter og irritation. Fotofobi, følsomhed over for lys og aversion mod sollys og epiphora, overflod af tårer på grund af obstruktion af lacrimal kanalen er almindelige symptomer. Hud udslæt og follikulær konjunktivitis kan også forekomme, men i mindre omfang. Dendritiske hornhinde sår er kontrollampe tegn af herpes keratitis og opstår normalt i alvorlige tilfælde.

Stromale Keratitis

Stromale keratitis er en af de primære årsager til hornhinde ardannelse, som kan føre til blindhed. Stromale keratitis opstår når herpes infektion går ned dybere lag af hornhinden. Symptomerne er ardannelse, smerte eller svær mavepine, aversion mod kunstige og naturlige lys, fornemmelse af et fremmedlegeme i øjet, nekrose af stroma (død af levende celler eller væv i den midterste hornhinde lag), tab af vision og mulige blindhed. De fleste mennesker, der udvikler stromale keratitis har en historie af epitelial keratitis (en tilstand, hvor herpes infektion påvirker kun den "overfladiske" eller øverste lag af øjet).

Iridocyklit

Iridocyklit er en alvorlig form for herpes-infektion, der opstår, når iris og omkringliggende væv inde i øjet bliver betændt. Denne infektion opstår Hvornår dybere i øjet, såsom retina eller foring på bagsiden af øjet, det er kendt som herpes retinitis. Symptomer på iridocyklit omfatter svær følsomhed over for kunstige og naturlige lys, sløret syn, smerter, rødme, sammensnøret elever, rive eller rindende øjne og en misfarvet iris.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com