Hvordan man genkender bivirkninger af en hysterektomi

09/26/2010 by admin

Hvordan man genkender bivirkninger af en hysterektomi

Bivirkninger fra en hysterektomi varierer afhængigt af, om din hysterektomi var fuld eller delvis, men de er knyttet til ændringen i hormoner anlagt den ved proceduren. Genkende bivirkningerne og lære at håndtere dem.

Instruktioner

• Lære at en hysterektomi forårsager en kvindes krop til at indtaste overgangsalderen, selv hvis æggestokkene er overladt intakt. Dette skyldes en ændring af blodforsyningen til æggestokkene. Æggestokkene normalt ophøre med at fungere på alle inden for 3 år af en hysterektomi.

• Er klar over, at nogle af de bivirkninger du oplever kan være følelsesmæssigt. Typiske symptomer inkluderer humørsvingninger, depression, angst, hukommelse bortfalder og irritabilitet. Drøfte disse med din læge hvis du føler at du ikke kan styre dine følelser.

• Genkende de fysiske symptomer, der kunne relateres til at ændre hormonproduktion du har haft fra hysterektomi. Ledsmerter, hovedpine, lav libido, hjertebanken og vaginal tørhed er nogle eksempler.

• Vide, at ud over bivirkninger relateret til hormonelle forandringer, kvinder, der har haft hysterektomier er større risiko for hjertesygdomme, gigt og knogleskørhed.

• Overveje hormonsubstitutionsbehandling til at erstatte, hvad kroppen ikke længere producerer naturligt. Men de bør anvendes med forsigtighed, og den viden, at disse syntetiske hormon udskiftning kan komme med bivirkninger af deres egne.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com