Negative virkninger af delvist hydrogenerede vegetabilsk olie

10/20/2012 by admin

Negative virkninger af delvist hydrogenerede vegetabilsk olie

Delvis hærdet olie er lavet når brint føjes til olie til at producere en kunstig fedt, der øger holdbarheden af mange forarbejdede fødevarer. Resultatet er en stivere, mere solidt fedt, der består af transfedtsyrer. Mange eksperter inden for offentlig sundhed og offentlige myndigheder har advaret om farerne ved indtagelse af disse transfedtsyrer. I 2003 den amerikanske Food and Drug Administration meddelte, at producenterne skal listen transfedtsyrer på mærkningen af fødevarer, begynder 1 januar 2006 for at øge offentlighedens kendskab til farerne forbundet med deres forbrug.

HDL-kolesterol

Undersøgelser har bevist, at transfedtsyrer indeholdt i delvist hydrogenerede olier har en skadelig virkning på HDL eller gode kolesterol. Forskerne ved Wageningen Universitet i Holland har foretaget en undersøgelse, hvor raske personer havde deres kost ændret til at omfatte 10 procent kalorier fra transfedtsyrer. Efter fire uger, var deltagernes HDL niveauer faldet med 21 procent. Forskerne konkluderede, at langvarig forbruget af transfedt er direkte korreleret til nedsat HDL-kolesterol og øget risiko for sygdom og hjertesygdomme.

LDL-kolesterol

Ikke kun gøre transfedtsyrer lavere gode kolesterol, de også hæve niveauet af LDL eller dårlige kolesterol. En undersøgelse foretaget på Institute i Nutraceuticals og funktionelle fødevarer på Laval University i Quebec, Canada, studerede virkningerne af transfedtsyrer på blodet profiler af 36 personer over en 35-dages periode. Deltagere, der har modtaget en stor mængde af transfedtsyrer i deres kost viste en betydelig stigning i LDL-niveauet og partikelstørrelse af LDL. Forskerne konkluderede, at forbruget af transfedtsyrer er direkte korreleret til en dramatisk stigning i partikelstørrelse af LDL-kolesterol, og derfor en øget risiko for hjertesygdomme.

Risikoen for hjertesygdom

"Talrige undersøgelser har fandt, at transfedtsyrer hæve vores risiko for hjertesygdomme," siger Mary Beth Sodus, en registreret diætist ved University of Maryland Medical Center. Transfedtsyrer fra delvist hydrogenerede olier har vist sig ikke blot til at påvirke kolesterol, men også forårsage betændelse og hærdning af arterievæggene, hvilket markant øger risikoen for koronar hjertesygdom. I en November 1997 rapporteret undersøgelse i New England Journal of Medicine, baseret på sygeplejerskernes sundhed undersøgelse af 80.000 kvinder, forskerne anslås, at folk kunne reducere deres risiko for hjertesygdomme med 53 procent, hvis de erstatter kun 2 procent af kalorierne fra transfedt med umættede fedtstoffer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com