Olfaktoriske nerveskader & reparation

10/10/2012 by admin

Olfaktoriske nerveskader & reparation

Din lugtenerven er ansvarlig for din følelse af lugt og din evne til at detektere varianter af mad og drikkevarer man indtager. Skader på din lugtenerven kan være invaliderende og tilstanden påvirker mange mennesker i hele verden.

Hvor mange mennesker har olfaktoriske dysfunktion?

Ca. 1 procent af personer yngre end 65 har olfaktoriske dysfunktion, og mere end 50 procent af folk ældre end 65 gøre. Graden af dysfunktion og skader varierer meget fra person til person.

Hvad er påvirker olfaktoriske nerveskader?

Skader på lugtenerven kan berøve en person af de fleste eller alle hans sanser af lugt og smag. Dette kan skade lysten til at spise, samt reducere personens evne til at detektere miljømæssige farer såsom røg fra en brand eller forkælet fødevarer.

Hvilke årsager lugtenerven skader?

De fleste tilfælde af alvorlige skader på lugtenerven er forårsaget af en forudgående øvre luftvejsinfektion, hovedtraume eller næse og paranasalis sinus sygdom. Andre tilfælde er sekundære til allergi, polypper og tumorer, der vokser på eller i nærheden af nerve, eller betændelse i nervevæv.

Medicinske behandlinger

Forvaltning af allergier kan lindre symptomerne af olfaktoriske dysfunktion der er sekundære til allergi. Et kort kursus med steroider kan reducere symptomerne på dysfunktion forårsaget af betændelse i nerve væv.

Kirurgisk reparation og stamceller

Kirurgisk reparation kan hjælpe gendanne funktionaliteten til nervevæv blokeret af polypper eller tumorer, men normalt kan ikke hjælpe i sager, der involverer en afhuggede nerve. Stamceller behandlinger har vist lovende i genvækst af nye lugtenerven væv.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com