Risikoen for en virtuel koloskopi

02/09/2013 by admin

Risikoen for en virtuel koloskopi

Én ud af 20 mænd og kvinder i USA er diagnosticeret med tyktarms-og endetarmskræft, en førende årsag til kræftdødsfald, Ifølge National Cancer Institute. Mens regelmæssig screening programmer kan opdage kræft tidligt, er eksisterende teknikker ufuldstændig eller potentielt skadelige. Virtual koloskopi, eller CT colonography, en nye, mindre invasiv er screening indstilling, viser positive resultater. Men patienter bør overveje risiciene før de beslutter på den rigtige screeningsmetode for dem.

Stråling

Virtual koloskopi bruger en medicinsk billeddannelse test kaldes en edb-tomografi (CT) scanning i kombination med computer-software til at fremstille 3D, tværsnitsdata billeder af indersiden af tyktarmen. Proceduren giver læger med bedre billeder for at afsløre præ kræft polypper eller væv vækster i foring af tyktarmen, bruger CT-scanning X-ray udstyr, der udsender stråling.

Patienterne udsættes for ca. 10 millisievert af stråling under den procedure, lig med mængden stråling frigives fra naturlige kilder over tre år, siger RadiologyInfo. Ifølge en 19 okt 2007 spørgsmålet om "Fordøjelsen" indgå Arye Blachar og Jacob Sosna risikoen for fatal kræft fra eksponering for bestråling fra virtual koloskopi er 0,02% i mennesker, 50 og ældre. For yngre patienter, kan risikoen være højere på grund af behovet for gentagne undersøgelser over tid som en del af regelmæssig screening. Testen kan også udgøre en betydelig risiko for gravide kvinder. Afhængigt af fase af graviditeten, er risikoen for en alvorlig sygdom eller komplikationer til den voksende fosteret varyies. En CT-scanning anbefales generelt ikke til gravide kvinder.

Kolon skade

Under en virtuel koloskopi puste læger tyktarmen ved at pumpe luft ind gennem et lille rør indsat i endetarmen. Luften kan såre eller perforere kolonet. I en 19 okt 2007 spørgsmålet om "Fordøjelsen" fundet Arye Blachar og Jacob Sosna den indberettede risiko for skade er mellem 0,06 til 0,08 procent. Dem, der har lidt en perforeret kolon var ældre og havde underliggende medicinske tilstande. Disse resultater er godkendt af forfatterne Atalia MA og kolleger i en juni 2010 udgave af "Journal of Medical Screening,", rapporterer to tilfælde af perforation blandt næsten 3.500 virtuelle colonoscopies eller en risiko for 0,06 procent. Samlet set er risikoen for Colon perforering stadig lavere end fra en traditionel koloskopi.

Medicin bivirkninger

Før en virtuel koloskopi, en kontrastfarve agent, normalt barium tabletter eller jodholdige væsker, administreres til patienter. Agenten hjælper læger identificere taburet fra polypper. En bivirkning til disse stoffer er dog muligt. Ifølge The National Institutes of Health er kvalme, opkastning, oppustethed og rektal irritation mulige bivirkninger.

Ubesvarede polypper

Mens virtual koloskopi giver klarere billeder af tyktarmen læger og patienter med en mindre invasive mulighed for screening, er teknikken ikke så følsom i påvisning af polypper som den traditionelle koloskopi. Virtual koloskopi anses for at være lige så effektiv som koloskopi i påvisning af polypper mindst 10 mm i diameter. Men virtuel koloskopi kan gå glip af polypper under 10 millimeter og flad læsioner. Hvad mere er, en 4 Nov. 2008 artikel i den "Annals of Internal Medicine" af Dr. Evelyn Whitlock og kolleger citerede forskelle i en radiolog uddannelse og erfaring som "en væsentlig faktor" i uoverensstemmelse af virtuel koloskopi testresultater.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com