Psykologisk vurderingsredskaber

11/11/2012 by admin

Psykologisk vurderingsredskaber

En psykologisk vurdering er en test, der er givet af en professionel, som en terapeut eller en psykolog, at vurdere funktionalitet, adfærd, intelligenskvotient eller personlighed af en person ved hjælp af en række teknikker og værktøjer. Der er mange forskellige vurderinger bruges til en bred vifte af undersøgelser. En psykolog kunne bruge en vurdering for at måle IQ af en usædvanlig lyse barn eller af den mentale kapacitet af en psykisk handicappede patient.

Myers-Briggs Test

Et værktøj brugt til at studere personlighedstyper er Myers-Briggs test. Indikatoren Myers-Briggs har været anvendt siden 1943. Det drejer sig om en række spørgsmål, der er hele tiden at blive modificeret til at passe en mere nøjagtig personlighedstype. Psykologer kan bruge svarene fra denne test til bedre for at forstå en patienten inden behandlingen. Der er 16 mulige typer med akronymet titler. For eksempel, står en ISFP for indadvendte Sensing følelse opfatte.

Halstead-Reitan batteri

Halstead-Reitan neuropsykologiske Test batteri er en serie af otte test, der anvendes til at evaluere hjerne og nervesystem fungerer i en individuel. Værktøjer, der anvendes i Halstead-Reitan batteriet er trykt geometriske figurer til at afgøre visse hjernen principper. Cut-out skum eller træ figurer der bruges til at vurdere sensoriske hukommelse. Båndet indspillede lyde bruges til at evaluere auditiv opmærksomhed og koncentration i de Seashore Test. ved hjælp af en række værktøjer til at vurdere psykiske funktionalitet er fælles i psykologi.

Wechsler Adult Intelligence Scale

Wechsler Adult Intelligence Scale eller WAIS, er en test beregnet til at vurdere IQ af voksne, fra 16 år og ældre. Ligesom andre psykologiske tests bruger WAIS en række værktøjer, herunder trykte billeder, blokke, puslespil, mønstre og spørgsmål, der involverer læsning, forståelse og regning at bestemme intelligens af en given person. Mens de skriftlige spørgsmål bruges til at evaluere generel viden, bruges gåder, mønstre og blokke til at bestemme andre evner, såsom visuelle perception og nonverbale ræsonnement.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com