Hvad man skal gøre ved hævede tandkød?

11/26/2012 by admin

Hvis dit tandkød er møre, rød og opsvulmet, kan det være svært at spise og smertefuldt at floss eller børste dine tænder. Ved fastsættelsen af hvad med hævede tandkød, skal du overveje, hvad er årsagen til betændelse. Mange, men ikke alle forekomster af hævede tandkød er på grund af dårlig mundhygiejne. Fastslå hvad bedt om tandkødet til at svulme kan hjælpe dig med at finde ud af den bedste fremgangsmåde.

Forkert tand børstning

En af årsagerne til hævede tandkød, er simpelthen forkert tandbørstning. Når du børster tænder, bør du holde din tandbørste med en 45-graders vinkel til gummerne. Børste i en cirkulær bevægelse, som du forsøger at lette børster op under tandkødet til at fjerne plak. Hvis du børste på toppen af tandkødet, kan du få dem til at bløde og svulme. Hvis din hævede tandkød er forårsaget af børstning forkert eller børstning for voldsomt, skyl munden i et par dage med en teskefuld bagepulver i en kop varmt vand til at mindske hævelse og begynde børstning benytter den korrekte metode.

Dårligt siddende tandproteser

En anden årsag til hævede tandkød er proteser, der ikke passer ordentligt. Har din tandlæge, justere dine tandproteser. Hvis protesen er ældre, de skal måske være dubleret, hvor tandlægen tager en nuværende indtryk af din mund og remakes proteser til at passe din mund. Det er meget billigere end købe nye proteser.

Receptpligtig medicin

Hvis din medicin forårsager dit tandkød til at svulme op, er det vigtigt at du informerer den ordinerende læge. Han kan muligvis ordinere en lignende medicin, der ikke har denne bivirkning.

Dårlig ernæring eller fejlernæring

Hvis du ikke får nok mad eller ikke spiser de rigtige fødevarer, kan resultatet blive hævede tandkød. Sørg for at spise fødevarer fra de fem store fødevaregrupper hver dag. Spis kød, grøntsager, frugt, mejeriprodukter og brød. Hvis du er gravid, er det endnu mere vigtigt at spise ordentligt, som mange gravide kvinder lider af hævede tandkød under graviditet. Også være forsigtig, når du spiser skarpe eller sprøde fødevarer, der kan stikke ind i tandkødet og få dem til at bløde og svulme.

Tandkødsbetændelse

Tandkødsbetændelse, en betændelse i tandkødet, er en af de mest almindelige årsager til hævede tandkød. Når plak er lov til at forblive på tandkødet for lang tid, forårsager det tandkød bløder og svulme. Ifølge April 2005 udgaven af Science Daily, har FDA godkendt en oral skyl kaldet Decapinol til behandling af tandkødsbetændelse. Konsultere din tandlæge yderligere oplysninger om skylles. Han kan også henvise dig til en periodontist til behandling af tandkødsbetændelse.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com