Hvad er Type-specifikke serologi?

10/11/2011 by admin

Læger anbefaler type specifikke serologiske test til påvisning af specifikke antistoffer i blodet hos patienter mistænkt for at have en infektion med en tilsvarende mikroorganisme. .

Funktion

Serologiske test ser for bestemte antistoffer i blodet serum. Hvis blodprøven indeholder antistof vil derefter mikroorganismer forsvare kroppen mod det. Ifølge Medline Plus, er "blodet derefter analyseret i et laboratorium til at bestemme, hvordan visse antistoffer reagere med specifikke antigener. Testen kan bruges til at bekræfte identiteten af den specifikke mikroorganisme."

Teori

Mikroorganismer, som giver ly til antigener og fremmede stoffer på deres krop overflader. Antistoffer kan genkende og tillægger særlig antigener. som er målrettet mod specifikke mikroorganismer.

Procedure

Efter at have taget en blod fra patienten, tests en lab reaktioner på bestemte antigener. Ifølge Medline Plus er"der flere serologi teknikker, som kan benyttes afhængigt af de formodede antistoffer. Serologi teknikker omfatter agglutination, nedbør, komplementbindingsprøve, fluorescerende antistoffer m.fl."

Resultater

Når antistoffer i blodet-serum reagerer med antigener anvendes i testen, så patienten har modtaget en udsættelse for det infektiøse agens, der bærer disse antigener signalering enten en aktuel eller en tidligere infektion.

Seksuel sundhed

Type specifikke serologiske prøver for seksuelt overførte infektioner såsom herpes. En rapport udgivet af BMJ Journals tyder på, at "Type specifikke serologi bør anbefales for forvaltningen af par hvor man har genital herpes og den anden gør tilsyneladende ikke og hos personer med genital klager tyder på herpes."


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com