Rapid Eye Movement terapi for PTSD

09/08/2011 by admin

Mennesker, der har haft en betydelig følelsesmæssige traumer kan finde sig genopleve at traumer, hvis de oplever en bestemt stimulus relateret til begivenheden. Genoplev hændelsen eller "at være tilbage i øjeblikket" kaldes post-traumatisk stress disorder eller PTSD. En form for kognitiv terapi kaldet øje bevægelse desensibilisering terapi (EMDR) kan hjælpe adresse den specifikke traumer og relaterede følelser og overbevisninger.

Hvordan du kan drage fordel af EMDR

Øje bevægelse desensibilisering terapi eller EMDR er en form for kognitiv terapi, der involverer terapeuten vejlede hans patient gennem en særlig traumer. EMDR bevægelser efterligner hurtige øjenbevægelser---REM---under søvn og hjælpe patienten proces erindringer og overbevisninger. Som de arbejder gennem hukommelsen, drøfte de følelser forbundet med hændelsen, alt imens patienten fokuserer på terapeuten hurtigt bevægelige finger. Hvis du lider af PTSD, kan du drage fordel af at lære at sætte traumer og tilknyttede erindringer i sammenhæng, mens du lærer alternative måder at behandle traumer du oplevet.

Arbejder du ikke bare på hvad den traumatiske hændelse gjorde at du tidligere--du arbejde på aktuelle situationer, der udløser den traumatiske erindringer, fornemmelser og følelser du har at gøre med i dag. Din terapeut vil også lære dig hvordan man kan knytte mere positive erfaringer, der vil hjælpe dig med at genvinde god mental sundhed, efterhånden som du udvikler adaptive adfærd, som vil erstatte din nuværende utilpasset adfærd. (Se Ref. 2)

Din EMDR terapi vil kræve, at du "gense" forbi erindringer og traumer og de stimuli, der udløser minderne om disse traumer. Hvis du vender tilbage til en tid i din fortid efter at have hørt boomet af fyrværkeri for eksempel, vil du lære at knytte forskellige, mere positiv og gavnlig stimuli, så du kan gendanne fra din PTSD. (Se Ref. 2)

Faser af EMDR behandlingen

Under den første fase af EMDR behandlingen, vil din terapeut tage en detaljeret historie, der omfatter de begivenheder, der førte til din PTSD. Din terapeut vil vurdere din klar til EMDR, og hvis han føler du er klar, han vil udvikle en behandlingsplan. Du vil diskutere tidligere traumatiske begivenheder og aktuelle situationsbestemt udløsere, så at han er i stand til at identificere specifikke nye adfærd og færdigheder, han ønsker at lære dig.

Den anden fase af behandlingen vil afgøre, om du i øjeblikket har gavnlige metoder til håndtering af følelsesmæssige stress. Han vil også sikre, at du har god mestringsstrategier og at du er mentalt stabil. Hvis du mangler gavnlige mestringsstrategier eller du har brug at øge din psykiske stabilitet, vil han hjælpe dig med disse områder før du begynder arbejdet på EMDR. Du vil lære at bruge nogle stress reduktion teknikker under sessioner og i mellem sessioner.

Faser tre gennem seks indebærer at vælge en target hukommelse eller traumer og behandling af denne hukommelse ved hjælp af EMDR. Mens du identificere billederne og negative overbevisninger og positive overbevisninger, du og din terapeut vil sats hvor sandt eller gyldig din positive tro er. Som en del af din EMDR terapi, vil du og din terapeut arbejde på rating de negative overbevisninger, så du lærer, hvordan defekt disse overbevisninger er.

Din terapeut vil instruere dig at koncentrere sig om en negativ tanke eller billede og de fysiske fornemmelser, du oplever. Mens du gør dette, dine øjne vil bevæge sig hurtigt frem og tilbage som du enten følge din terapeut finger eller lytte til auditiv stimuli som et tryk eller klappe.

Du bliver derefter bedt om at klare dit sind og mærke, hvad der foregår inde i din krop. Disse vil omfatte tanker, fornemmelser, erindringer eller billeder. Hvis dit niveau af stress går op, vil din terapeut hjælpe dig med at vende tilbage til et sted eller punkt, hvor du kan begynde at behandle minder igen. Hvis du har nogen problemer, vil din terapeut bede dig om at tænke på den positive tro du tænkt på tidligere. Du vil fokusere på den dårlige hukommelse igen, som du flytter dine øjne tilbage og frem.

Efter et par sessioner, bør du begynde at føle sig mere trygge. Din terapeut vil bede dig om kroppen fornemmelser. Hvis du har negative dem tilbage, vil du arbejde med disse.

I den syvende fase, vil du blive bedt om at holde et tidsskrift for en uge, så du kan dokumentere noget i forbindelse med dit PTSD og de minder, der udløser dine symptomer. Denne kladde vil også tjene til at minde om de positive aktiviteter du kan bruge til at hjælpe med at forhindre dig i at glide ind i en tilstand, hvor din PTSD kunne overtage igen.

Din ottende fase indledes med en revurdering af dit tidligere arbejde samt de fremskridt du har gjort ved hjælp af EMDR. Du bør kunne fortælle din terapeut, at det arbejde du har gjort med ham har hjulpet dig til at reducere din følelsesmæssige nød, hvis ikke helt fjerne den. Du burde også have lært nogle vigtige nye synspunkter om dig selv, der vil støtte i nogle gavnlige adfærdsmæssige og personlige ændringer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com