Hvad bestemmer den kemiske struktur i et Atom?

10/05/2011 by admin

Hvad bestemmer den kemiske struktur i et Atom?

Atomet var oprindeligt menes at være den mindste partikel af sagen. Ser man nærmere, fundet forskere det består af en kerne, indeholdende protoner og neutroner og elektroner kredser om det. Komponenter af subatomare partikler er hvad definerer den kemiske struktur af hver atom. Subatomare partikler bestemme atom's kemiske struktur.

Nucleus

Kernen er et bundt af protoner og neutroner, der er samlet på midten af et atom. Atomer af den samme kemiske har det samme antal protoner i deres kerner. Protoner har en positiv ladning, der er identiske med hinanden. Neutron har en neutral afgift er hverken positiv eller negativ. Antallet af protoner i hvert atom definerer antallet af elektroner kredser om det.

Isotoper

En isotop er en anden form eller version af et element. Hvert kemikalie vil have et bestemt antal protoner i kernen. Når antallet af neutroner er anderledes end protoner i kernen bliver det en isotop. Hydrogen kan have 0 eller 1 eller 2 neutroner i kernen mens resterende brint. Forskellen er den atom masse, hvilket gør det et tungere element af de samme kemiske.

Elektroner

Elektroner er som planeter kredser om solen. De er partikler med en negativ ladning, der bevæger sig omkring kernen. Hvis kernen har fire protoner har atomet fire elektroner at holde det stabilt. Afhængigt af antallet af elektroner kan et atom have op til fem separate orbital stier. Elektroner har potentiel energi, der afhænger af dens bane. Hver bane har en forskellige energi-niveau, der holder elektronerne på plads.

Bestemmelse af kemiske

Antallet af protoner i kernen af hver atom er hvad bestemmer dets atomnummer. Antallet af protoner og elektroner bestemmer den atom masse. Hvert atom og isotop findes inden for en bestemt masse eller vægtområde, der er forskellig fra alle andre elementer. For at bestemme den kemiske struktur behøver du kun finde antallet af protoner for elementet i diagrammet af elementer. Massen af atomet vil fortælle dig, hvis det er en grundlæggende kemiske eller en isotop af kemikaliet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com