Sådan Cope med gonoré

10/13/2011 by admin

At gonoré er en af verdens mest almindelige seksuelt overførte sygdomme, de fleste samfund har ressourcer, der hjælper inficeret mennesker cope med deres situation. Mens sygdommen er generelt helbredes gennem aggressiv antibiotisk behandling, kan dens komplikationer dvæle, at klare mere udfordrende.

Instruktioner

• Får medicinsk behandling. I den vestlige verden, er gonoré normalt behandles med antibiotika. Når sygdommen er hurtigt opdages og behandles, har patienter en høj genfindingsprocenten. Handle hurtigt, og du vil være i stand til at genoptage dit normale liv, før du ved af det.

• Tale med din læge eller seksuel sundhed professionel om enhver støttegrupper i dit community. Folk klare ofte bedste i grupper. Mange vil have støttetjenester i sted for mennesker der lider af gonoré og andre seksuelt overførte sygdomme. Forbindelse med andre, der har delt din vanskelig oplevelse kan være en vigtig del af helingsprocessen.

• Få individuel rådgivning. Mens gonoré, der straks findes og hurtigt behandlet ikke vil generelt være en traumatisk nok at kræve terapi oplevelse, kan den sygdom komplikationer være foruroligende. Hvis du har brug at tale med nogen om dine følelser og ikke er behageligt i en gruppe indstilling, one-on-one rådgivning med en psykisk eller seksuel sundhedsprofessionel kan hjælpe.

• Kommunikere med dine venner og familie til uanset grad du føler dig tryg. Mange mennesker er flov over, at de har pådraget sig gonoré, og så de vælger at opretholde en mur af tavshed og lider alene. Det er ikke nødvendigt, især hvis det isolerer dig og forstørrer dine lidelser. Men hvad du vælger at afsløre andre er dit personlige valg. Din medicinske historie er private og fortrolige oplysninger, som du er ikke forpligtet til at videregive til venner, familie eller arbejdsgivere.

• Tal med din partner. Seksuelle partnere har en ret til at vide, hvis du er smittet med gonoré. Hvis du er involveret i en engageret forhold, bør din partner testes for gonoré straks hvis du er blevet smittet med det. Opretholdelse af en mur af tavshed er ikke fair at nogen kan du have uforvarende smittet med gonoré før du vidste, du havde det. Hjælpe med at forebygge sygdommens udbredelse ved at være samvittighedsfuld om respekt for andres ret til seksuel sundhed.

Tips & advarsler

  • Hvis ubehandlet, kan gonorrhea føre til andre alvorlige medicinske tilstande hos både mænd og kvinder. Mens sjældne, kan sygdommen endda forårsage dødsfald. Du bør blive screenet regelmæssigt for alle kønssygdomme, hvis du er seksuelt aktiv, uanset om du udviser nogen symptomer eller ej. Som med mange sygdomme, er tidlig påvisning afgørende for effektiv og helbredende behandling.

Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com