Hvordan er CO2 forårsager Global opvarmning?

09/15/2011 by admin

Kuldioxid

Kuldioxid (CO2) er en kemisk forbindelse i jordens atmosfære. Træer og andre planter bruge denne gas som en del af fotosyntesen, den proces, hvorved de producerer mad. Gennem fotosyntese fjerne planterne kuldioxid fra luften.

Nogle naturlige processer, såsom vulkaner og gejsere, tilføje kuldioxid til atmosfæren. Menneskelige aktiviteter, tilføje imidlertid langt mere kuldioxid end geotermisk fænomener og andre naturlige processer. De to vigtigste menneskelige aktiviteter, der øger mængden af kuldioxid i atmosfæren er fossilt brændstof brændende og land clearing. Den stigende kuldioxid bidrager til ændringen i globale gennemsnitstemperaturer, også kendt som global opvarmning.

Afbrænding af brændstoffer, Clearing jord

Fossile brændsler indeholder store mængder af kulstof. Afbrænding af disse brændstoffer producerer store mængder af kuldioxid som et biprodukt. Når biler og kul-afbrænding kraftværker, for eksempel, brænde brændstoffer, er høje koncentrationer af kulstof frigivet. Kulstoffet reagerer med ilt i atmosfæren, producerer kuldioxid.

Land clearing er den anden menneskelig aktivitet, der øger koncentrationen af kuldioxid i atmosfæren. Fordi træer og andre planter fjerner CO2 gennem fotosyntese, forsinker ødelæggelsen af skove fjernelse af CO2, hvilket resulterer i større koncentrationer i miljøet, fordi der er færre planter og træer til at fjerne den.

Globale opvarmning

Kuldioxid bidrager til den globale opvarmning ved at absorbere varmeenergi fra jorden, fældefangst det og forhindre dens udgivelse i rummet. CO2 ikke, absorbere dog, lysenergi fra solen. Kort sagt, kuldioxid lader i lysenergi fra solen men fælder jordens varmeenergi. Stigende niveauer af kuldioxid betyde, at flere af jordens varmeenergi er fanget.

Dette er magen til et drivhus, som er en af grundene til global opvarmning kaldes undertiden "drivhuseffekten". Forøgelse af kuldioxid i atmosfæren gennem fossile brændstofforbrug og land clearing årsager CO2 for at danne en slags atmosfæriske tæppe, der fælder en stigende mængde af jordens varme, forårsager global temperatur til at stige.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com