Sundhedsmæssige problemer på grund af lav skjoldbruskkirtel

10/04/2011 by admin

Sundhedsmæssige problemer på grund af lav skjoldbruskkirtel

Symptomer og sundhedsmæssige problemer relateret til lav skjoldbruskkirtelfunktion varierer afhængigt af en række faktorer, herunder sværhedsgraden af tilstanden. Ikke alle vil opleve de samme thyreoidea-relaterede sundhedsproblemer, selv om der er nogle almindelige lidelser, der er knyttet til en underaktiv skjoldbruskkirtel.

Generelle oplysninger

Skjoldbruskkirtlen er en sommerfugl-formet kirtel i halsen, som styrer kroppens stofskifte og øvrige organfunktioner. I en person med en low-fungerende skjoldbruskkirtlen producerer skjoldbruskkirtlen ikke tilstrækkeligt thyroxin hormon, forårsager hypothyroidisme.

Almindelige symptomer

En lav skjoldbruskkirtel bremser nede en persons legeme, forårsager træthed, depression, vægtøgning og glemsomhed. Andre symptomer omfatter tungere perioder, forstoppelse, oppustethed, tør hud, sprødt hår og følelse koldt.

Forhøjet kolesterol

En underaktiv skjoldbruskkirtlen kan forårsage en ophobning af kolesterol i blodet, hvilket resulterer i mere arterie-hærdende plak. Kolesterol og plaque svække hjerte, som kan øge risikoen for hjerteanfald.

Struma

Skjoldbruskkirtlen kan fysisk svulme op på grund af ubehandlet hypothyroidisme, forårsager en synlig bule eller stor klump på halsen. Dette kaldes en struma.

Myxedema

Hvis en lav skjoldbruskkirtel problemet går ubehandlet, kan tilstanden udvikle sig til en svær form af hypothyroidisme kaldet myxedema, hvor kroppen begynder at lukke ned, i sidste ende forårsager en bevidstløs tilstand. Da de fleste mennesker får behandling godt før dette tidspunkt, er myxedema en sjælden i de udviklede lande.

Behandling

En lav skjoldbruskkirtel er behandlet med hormonbehandling. De fleste patienter vil tage daglig medicin resten af deres liv til at holde deres thyroidea funktion sundt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com