Hvad er tegn & symptomer på blod-relaterede MRSA?

07/31/2012 by admin

Hvad er tegn & symptomer på blod-relaterede MRSA?

MRSA, eller methicillin-resistente Staphylococcus aureus eller "staph infektion," er en potentielt fatal bakteriel infektion, der er resistente over for mange antibiotika. Mens det forekommer oftest i hospitaler, er MRSA en alvorlig tilstand, der kræver øjeblikkelig lægehjælp, hvis dens tegn og symptomer begynder at dukke.

Hud

MRSA-infektioner typisk begynder på huden. Ifølge Mayo Clinic begynder MRSA med små røde knopper, der vises som bumser, bug bider eller bylder. Disse bump kan være meget ømme og smertefulde. Men bump er ikke aktuel for længe de bliver meget dybt i huden, meget hurtigt. Ifølge MedlinePlus er det almindeligt for dem at blive abscessed og kræver dræning af pus inde. Det er vigtigt at fange MRSA på dette stadium, som bakterierne er begrænset til huden og har ikke endnu tilvækst i kroppen og blodbanen.

Dybere infektion

Hvis bakterierne kommer ind i blodbanen, forårsage MRSA smitte andre symptomer ud over røde knopper på huden. Almindelige symptomer omfatter kulderystelser, smerter i brystet, hoste, feber og åndedrætsbesvær. Mennesker med en MRSA infektion også opleve muskelømhed, træthed og andre influenzalignende symptomer. På dette tidspunkt er indlæggelse afgørende for overlevelse, som bakterier har trængt ind i huden og fået ind i blodbanen eller organer.

Potentielle

MRSA kan påvirke leddene, knogler, hjerte, lunger og blodbanen, ifølge Mayo Clinic. Symptomerne afhænger af, hvilken del af kroppen er inficeret. Da MRSA begynder som regel på huden, er det vigtigt at holde et vågent øje på nogen udslæt eller andre hudproblem. Hvis en bums eller bug bid bliver smittet, er der potentiale for en MRSA smitte. Det er dog vigtigt at tale med en læge før behandling med et antibiotikum.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com