Gluten allergi mad liste

01/31/2012 by admin

Gluten allergi mad liste

Gluten er protein, der findes i hvede, rug og byg. Mange mennesker vælger en glutenfri livsstil for at undgå raffineret mel, som har næsten ingen ernæringsmæssig værdi, men kalorieindhold-laden. Nogle mennesker undgå gluten, fordi de lider af cøliaki (den medicinske betegnelse for glutenallergi), som kan forårsage mave ubehag i form af gas, diarré, smerter i underlivet og oppustethed.

Virkningerne af glutenallergi

Gluten intolerance er en autoimmun sygdom i stedet for en allergi. I svære tilfælde af cøliaki angriber gluten dele af tyndtarmen hvor næringsstoffer fra mad er absorberet. Fejlernæring er den mest indlysende bivirkning, efterfulgt af anæmi, osteoporose, hæmmet vækst (hos børn) og depression. Hvis du tror, du måske har glutenallergi eller symptomerne på cøliaki, søge råd hos en læge så hurtigt som muligt til at blive testet. Din læge kan foreslå, at du mødes med en diætist.

Glutenfri kulhydrater

En glutenfri kost betyder ikke, du kan har ingen kulhydrater. Du kan nyde quinoa, ris, majs og mel fremstillet af disse kerner. Mange glutenfrit brød findes. Bønner er en tilfredsstillende kombination af kulhydrat og protein. Ris og bønner er en nærende og sikker mad valg.

Kød

Kød er naturligt fri for gluten. Vær opmærksom på, at paneret kød indeholder gluten (medmindre du forberede dem selv, bruger glutenfri mel). Frikadeller har næsten altid rasp blandet, og mange kød erstatning produkter (designet til vegetarer) også indeholde gluten. Emballeret og forberedt kødprodukter, der kan indeholde gluten er hamburger bøffer, hotdogs, pålæg og dåse chili.

Mejeriprodukter

Bortset fra drikkevarer på maltet findes gluten ikke naturligt i mejeriprodukter. Der kan dog være gluten i rede mejeriprodukter som ost, aromatiseret yoghurt, flødeskum og nogle nondairy creamers.

Frugter og grøntsager

Frisk og uforarbejdede frosne frugter og grøntsager indeholder ikke gluten. Undgå dåse frugt, cremet grøntsager og færdiglavede saucer til grøntsager, medmindre du kan sørge for, at der er ingen gluten i sirup eller sauce.

Fødevarer for at undgå

Emballerede og forarbejdede fødevarer indeholder ofte gluten. Hvis undgå dem helt lyde alt for svært, Læs etiketter at kigge efter ordet "mel" på sådanne fødevarer som instant flavored ris, æg erstatninger, flavored kartoffel chips og chokolade. Byg indeholder gluten, som gør matzoh og semulje mel. Øl og nogle andre alkoholholdige drikkevarer indeholder gluten.

Kalde restauranter før spise ude at spørge om glutenfri retter.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com